ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ

Ο «Άρχοντας των Κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας, αγωνίστηκε στον μεγάλο τελικό στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τους καλύτερους οιωνούς και με μεγάλο στόχο ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, ανέβηκε, τελικά στο βάθρο, αλλά πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο έλληνας αθλητής έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, ξεπερνώντας και πολλές δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στο Τόκιο, με στόχο υπερασπιστεί την πρώτη θέση που είχε κατακτήσει στο Ρίο το 2016.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team, τα έδωσε όλα στον τελικό για να γράψει ιστορία και να κατακτήσει και πάλι το χρυσό μετάλλιο, πήρε 15.200 βαθμούς στο πρόγραμμα του, ωστόσο οι δύο Κινέζοι Γιάνγκ Λιου (15.500β.) και Χάο Γιου (15.300β.) ήταν ανώτεροι στον τελικό και τον έστειλαν στην τρίτη θέση, η οποία είναι, φυσικά, μεγάλη επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα Παγκόσμιο Πρωταθλήματα το 2015, το 2017 και το 2018, ενώ ενδιάμεσα ήταν «χρυσός» Ολυμπιονίκης το 2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ