ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8,41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 5ος στην κατάταξη.

Πατώντας μόλις 2 εκατοστά πίσω από το όριο, έφτασε στα 8.41 μ., επίδοση που είχε «πιάσει» κι ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από το τρίτο άλμα του, όμως ήταν πολύ καλύτερος σε όλα τα υπόλοιπα άλματά του κι ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Στην εκκίνηση της επόμενης τριάδας αλμάτων για τους πρώτους οκτώ αθλητές του μήκους, ο Τεντόγλου έμεινε στα όρια του πρώτου άλματός του (8.10), πηδώντας 10.9 εκατοστά πίσω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, με τον Αμερικανό Τζούβεν Χάρισον να τον προσπερνάει στο 5ο άλμα του με 8.15.

Στο δικό του πέμπτο άλμα, ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε 12.4 εκατ. πίσω από το όριο κι έπιασε στο 8.15 τον Χάρισον, αλλά είχε συνολικά καλύτερα άλματα από τον Αμερικανό και ξαναμπήκε στα μετάλλια. Το… θρίλερ, ωστόσο, είχε και συνέχεια.

Ο Ισπανός Κάσερες με άλμα στα 8.18 στην έκτη προσπάθειά του έριξε τον Τεντόγλου στην 4η θέση, όμως κάπου εκεί «μίλησε» η κλάση του 23χρονου Έλληνα πρωταθλητή.

Έκανε το τέλειο άλμα στην 6η προσπάθειά του κι όχι μόνο ξαναμπήκε στα μετάλλια, αλλά κατέκτησε το χρυσό (απ’ τη στιγμή που οι δύο Κουβανοί είχαν τεθεί εκτός, λόγω τραυματισμών) σε μία ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στίβο, καθώς εκτός των άλλων ήταν και το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε Έλληνας αθλητής στο μήκος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου που έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο μετά την τεράστια επιτυχία του.

«Δεν το περίμενα να κερδίσω με αυτό το τρόπο. Σήμερα ήμουν τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειές μου, ήταν χάλια. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο Κουβάνο που η αλήθεια είναι πως ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα. Στην τελευταία μου προσπάθεια προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι, απ’ αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω. Στις προηγούμενες μάλλον το σκεφτόμουν περισσότερο και δεν μπορούσα να το βρω».

enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ