ΜΑΣΚΑΡΙΛΙΚΙΑ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών για την κατάσταση στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Μια διαδικασία  υποβολής αίτησης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά που πλέον γίνεται ηλεκτρονικά ( αιτήσεις και τοποθετήσεις) με το ΠΥΣΔΕ να έχει έναν καθαρά εποπτικό- ελεγκτικό ρόλο, έχει εξελιχθεί εδώ και ένα μήνα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ της διοίκησης και  των ψευτοαιρετών με θύματα τους συναδέλφους –ισσες που  ακόμα περιμένουν να πάρουν οργανική τοποθέτηση.

Όπως είχαμε τονίσει  από την αρχή της διαδικασίας με την   καταγγελία  των  πρ. αιρετών της Αγωνιστικής Παρέμβασης στις 26/6/2021 και την ανακοίνωση της παράταξης στις 29/6/2021, εάν υπήρχε ο απεριόριστος αριθμός προτιμήσεων που είχαν επιβάλει οι αιρετοί των Παρεμβάσεων  τα προηγούμενα χρόνια (την φετινή χρονιά όμως οι διορισμένοι και  οι ψευτοαιρετοί επανέφεραν τις 20 προτιμήσεις) καθώς και η δημοσιοποίηση  των  μορίων  και  προτιμήσεων  των συναδέλφων  ώστε  να  υπάρχει  πλήρη  γνώση  των  δεδομένων από  όλους και  για   όλους, θα είχαν κυλίσει όλα ομαλά και με διαφάνεια. Όταν όμως οι σύγχρονοι  «γκρούεζες» αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους σαν πελάτες τέτοια «μασκαραλίκια» θα έχουμε. Για την διοίκηση τα έχουμε πει, διαχρονικά την  εκάστοτε κυβερνητική πολιτική υλοποιεί και ψαλιδίζει δικαιώματα και κατακτήσεις  εκπαιδευτικών. Από κοντά όμως και οι ψευτοαιρετοί των ΑΔΗΚ.

Αλήθεια  την παράταση της προθεσμίας  δεν πρότεινε και το μέλος των ΑΔΗΚ στο ΔΣ;  Δεν μας εξήγησε  όμως το λόγο αυτής της  «ολιγόωρης» παράτασης την οποία ο κ. Παναγιώτου σε ανακοίνωσή του ονομάζει «ύποπτη». Ζητάει επίσης να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία των μετατιθέμενων συναδέλφων. Έχει ρωτήσει τον κ Κοντσιώτη γιατί στην αντίστοιχη περσινή διαδικασία όταν τρία από τα πέντε μέλη  του συμβουλίου ζητούσαν την δημοσιοποίηση των στοιχείων των συναδέλφων που έκαναν αίτηση τοποθέτηση ήταν αντίθετος; Και όχι μόνο αυτό  αλλά και συμμετείχε στην μετατροπή της εξ αποστάσεως συνεδρίασης ( λογω covit) σε δια  ζώσης,  μαζί με τον  πρώην ΔΔΕ και ένα αυθαίρετα κληθέν αναπληρωματικό μέλος για να υπάρχει η απαραίτητη απαρτία!!!! Ας αφήσουν λοιπόν τα περί νομιμότητας και εναγκαλισμού με την διοίκηση. Εσωκομματική μάχη διεξάγουν στις πλάτες των συναδέλφων. Τους έχουμε μάθει χρόνια τώρα.

Μερικές απλές διαπιστώσεις θα κάνουμε για όλα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διαδικασία των οργανικών τοποθετήσεων των συναδέλφων-ισσων

Η περίπτωση των προθεσμιών και της παράτασης αποδεικνύει ότι το διαχρονικό πρόβλημα που είναι και διακομματικό παραμένει, καμιά διοίκηση δεν σέβεται ούτε προθεσμίες ούτε την διαφάνεια.

Συνεχίστηκε η εσωκομματική σύγκρουση της ΔΑΚΕ με την κόντρα διοίκησης και Κοντσιώτη για το ποιος θα ελέγχει τις πληροφορίες για να μπορεί να κάνει εξυπηρετήσεις

Δεν έχουν κανένα ηθικό και δεοντολογικό φραγμό γιατί πολύ απλά βλέπουν τους συναδέλφους ως «πελάτες».

Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για μια απλή και διαφανή διαδικασία τοποθετήσεων και τους είναι άγνωστη λέξη η ισονομία.

Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας εναντίον της διοίκησης και των ψευδοαιρετών από συναδέλφους και συναδέλφισσες δείχνουν το μέγεθος της παρακμής. Πόσο μάλλον όταν και οι δυο ( διοίκηση και ψευδοαιρετοί) παραδέχτηκαν ότι οι συνάδελφοι-ισσες είχαν δίκιο.

Ζητάνε την παρέμβαση της ΕΛΜΕ μέλη των ΑΔΗΚ ( μάλλον δεν διάβασαν την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ) αυτοί που μέχρι χθες χλεύαζαν το σωματείο και έχουν  συνταχθεί πλήρως με την Κεραμέως σε όλα τα νομοσχέδια ( τηλεκπαίδευση, ηλεκτρονικές εκλογές αξιολόγηση κλπ)

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιρετοί των Παρεμβάσεων (Κοντελές, Ρεμπάπης) είχαν επιβάλει την πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων με την δημοσιοποίηση κάθε χρόνο όλων των στοιχείων  γύρω από τις υπηρεσιακές μεταβολές. Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Κοντσιώτης ως αιρετός αλλά και ο κ. Παναγιώτου ως μέλος του ΔΣ έδιναν μάχη για να μην δημοσιοποιούνται τα στοιχεία αυτά.

Συνάδελφοι-ισσες μόνο μια λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει όλα αυτά  τα φαιδρά που συμβαίνουν κατά τις φετινές υπηρεσιακές μεταβολές, ΜΑΣΚΑΡΙΛΙΚΙΑ!