Μ. ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ: ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε με τις δηλώσεις της η υφυπουργός Εργασίας – Για τεράστια προσβολή προς τα θύματα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σε ανακοίνωσή του

Σε μια σειρά από προβληματικές δηλώσεις προχώρησε η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και πρώην γραμματέας Ισότητας, κατά την τοποθέτησή τις για τις αυξανόμενες γυναικοκτονίες στη χώρα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η κ. Συρεγγέλα, αφού κατηγόρησε δημοσιογράφο ότι κάνει αντιπολίτευση, σχολίασε τις έξι γυναικοκτονίες στους τελευταίους επτά μήνες λέγοντας ότι υπάρχει  αύξηση στις… καταγγελίες και όχι στις δολοφονίες.

Στη συνέχεια δήλωσε το αμίμητο πως «δεν συγκρινόμαστε με τη Βενεζουέλα, γιατί εκεί ή στο Μεξικό υπάρχουν περισσότερες γυναικοκτονίες».

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της κατηγόρησε τους προκατόχους της, λέγοντας ότι κουκούλωναν τις καταστάσεις.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τεράστια προσβολή για τα θύματα

Οι δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τις χαρακτήρισε χυδαίες και ζήτησε την απομάκρυνσή της από τη θέση της.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια μάλιστα για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρία Συρεγγέλα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ισχυριζόμενη ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση. Λίγο έλειπε να πανηγυρίσει για να υποτιμήσει το πρόβλημα».

Και προσθέτει:

«Έφτασε στο σημείο να πει πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες! Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την τεράστια αυτή προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν, είναι να απομακρύνει άμεσα την κα. Συρεγγέλα από τη θέση της».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com