ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100.000 €

Συνεργασία του Μ. Χαρακόπουλου με τον υπουργό Ενέργειας και τον πρόεδρο της ΔΕΗ – Η διοίκηση του ΤΟΕΒ καλεί και πάλι τος αρδευτές να πληρώσουν για να συγκεντρωθεί άμεσα το παραπάνω ποσό

«Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΕΗ θα παρέχει ρεύμα στις πομόνες του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου μόλις καταβληθεί ένα πόσο της τάξης των 100 χιλιάδων ευρώ -έναντι σωρευμένων οφειλών 3 εκατομμυρίων ευρώ- παρείχε ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Θεσσαλός πολιτικός με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη δημόσια έκκληση που απηύθυνε στον αρμόδιο υπουργό στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής (27.07.21) για την άρση του μπλακ άουτ που επεβλήθη στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου από τη ΔΕΗ, επανήλθε στο ζήτημα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί του.

Καθώς καθημερινά προκαλείται τεράστια ζημιά στις καλλιέργειες που μένουν απότιστες, ιδιαίτερα στις συνθήκες καύσωνα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, ζήτησε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατά τη συνάντηση υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου κ. Σωτήρη Τζιούφα, ο οποίος εξέφρασε με μελανά χρώματα την απόγνωση των παραγωγών, ενώ ενημέρωσε ότι καταβάλει προσπάθεια για τη συγκέντρωση προκαταβολής, προκειμένου να υπάρξει επανασύνδεση του Οργανισμού με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Ακολούθως, υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ο οποίος στηλίτευσε την ασυνέπεια του συγκεκριμένου ΤΟΕΒ να ανταποκριθεί ακόμη και στην τρέχουσα κατανάλωση ρεύματος, πόσο δε μάλλον στις οφειλές προηγούμενων ετών. Ο κυβερνητικός βουλευτής από την πλευρά του εξήγησε ότι «αν υπάρχει μια ελπίδα εξυγίανσης του ΤΟΕΒ αυτή είναι τώρα με την υπογειοποίηση των απαρχαιωμένων δικτύων και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού που έχει δρομολογηθεί μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας τους επόμενους μήνες.

Επομένως είναι κρίμα να χαθεί η φετινή σοδειά και η όποια προοπτική να ορθοποδήσει ο ΤΟΕΒ». Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αποδέχθηκε εντέλει το αίτημα να υπάρξει επανασύνδεση με το ρεύμα μόλις καταβληθεί μια ελάχιστη προκαταβολή της τάξης των 100 χιλιάδων ευρώ. Η παροχή ρεύματος θα γίνει έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, για να διευκολυνθούν οι παραγωγοί. Στη συνέχεια, όμως, για να ηλεκτροδοτηθεί ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου θα πρέπει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις υποχρεώσεις του.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και τον πρόεδρο της ΔΕΗ για την ευαισθησία που έδειξαν, «ελπίζοντας», όπως είπε «το σύνολο των παραγωγών-μελών του ΤΟΕΒ να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα με την υπογειοποίηση του δικτύου, αλλά και με συνέπεια όλων στις υποχρεώσεις τους στον Οργανισμό».

Ο ΤΟΕΒ

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη και τη διαβεβαίωση για επανασύνδεση του ρεύματος μόλις καταβληθεί το ποσό των 100.000 € ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σ. Τζιούφας κάλεσε για μια κόμη φορά τους αρδευτές μέλη του οργανισμού να πληρώσουν άμεσα το ποσό των 300 € ο καθένας ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό και να δοθεί στη ΔΕΗ μέσα στα επόμενα κρίσιμα για τις καλλιέργειες 24ωρα.