«ΑΡΩΜΑ» ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύσκεψη του Δημάρχου Ελασσόνας με τη Διευθύντρια του Μουσείου

Στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη Διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού και τον πρόεδρο του σωματείου «Αγροτικό Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων» κ. Θωμά Λιόλιο με θέμα την παροχή τεχνογνωσίας για την οργάνωση και αξιοποίηση της λαογραφικής συλλογής του Μουσείου Αραδοσιβίων που έχει περιέλθει στο Δήμο Ελασσόνας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο κ. Γάτσας ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, στο οποίο φιλοξενούνται η μόνιμη λαογραφική ιστορική έκθεση, την οποία κοσμούν τα παραδοσιακά λιβαδιώτικα υφαντά, και η επετειακή έκθεση ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21 – ΘΕΣΣΑΛΙΑ του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, στην οποία εκτίθενται τα ζωγραφικά πορτραίτα των Ολύμπιων αγωνιστών Γεωργάκη Ολυμπίου και Χριστόφορου Περραιβού.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας αναφέρει: «Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια του Μουσείου κ. Καλοκαιρινού για την πρόσκληση και την ξενάγηση. Καλώ όλους τους συμπατριώτες μου στο δήμο Ελασσόνας και σ’ όλη την Ελλάδα να επισκεφτούν το Μουσείο και να θαυμάσουν τα εκθέματα. Πολλά από αυτά συνδέονται ιστορικά με το Δήμο Ελασσόνας και αναδεικνύουν την σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Οι εκθέσεις είναι άριστα επιμελημένες και η επίσκεψη στο μουσείο αποτελεί μία μοναδική εμπειρία».

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης η ειδική σύμβουλος του δημάρχου κ. Αικ. Ρόκκου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ