ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Ελλάδα Anar Huseynov, στο πλαίσιο επαφών του για την προώθηση της συνεργασίας με φορείς της περιοχής. Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια με εξωστρέφεια και ανοιχτούς ορίζοντες, με διακριτό ευρωπαϊκό αποτύπωμα και σημαντικές διακρίσεις, τόνισε ο κ. Αγοραστός παρουσιάζοντας στον Πρέσβη βίντεο με τα εμβληματικότερα έργα της Περιφέρειας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων με προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δεδομένου ότι στο Αζερμπαϊτζάν λειτουργούν δύο Ανώτατα Ιδρύματα με αντικείμενο τις ελληνικές σπουδές και τον ελληνικό πολιτισμό. Προοπτικές συνεργασίας ανοίγονται και σε επίπεδο συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και στον τομέα του περιβάλλοντος. Ακόμη συζητήθηκε η οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων και τη γνωριμία των Αζέρων με τα ποιοτικά θεσσαλικά προϊόντα.

Κατά την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, ο κ. Αγοραστός προσέφερε στον Πρέσβη το αναμνηστικό νόμισμα του Κοινού των Θετταλών και βιβλία για την ιστορία, τον πολιτισμό και τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Εν τω μεταξύ ο κ.  Anar Huseynov επισκέφθηκε και το δημαρχείο της Λάρισας, στο πλαίσιο των επαφών του για την προώθηση της συνεργασίας με φορείς της περιοχής. Tον πρέσβη, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης και ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Αλεξούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη του Δήμου Λαρισαίων τον ενημέρωσαν για τη δυναμική της Λάρισας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και αντάλλαξαν απόψεις για την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής προσέφεραν στον κ. Huseynov εκδόσεις για την ιστορία της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ