Ο ΕΟΦ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LARISA FACE COVER ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ

Με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων που δημοσιεύθηκε στις 2/8 στη σελίδα του οργανισμού ανακαλείται από την αγορά, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας το προϊόν «Ιατρική μάσκα προσώπου, 3ών στρώσεων, Type Π. εμποτισμένη με οξείδιο χαλκού, 50τμχ» της εταιρείας LARISA FACE COVER A E, λόγω ύπαρξης κινδύνων για την υγεία του ανθρώπου καθώς και για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την απόφαση η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά.

Ανάκληση και άλλης μάσκας

Εν τω μεταξύ με άλλη απόφασή του ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση από την ελληνική αγορά, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, του προϊόντος «Ιατρική Μάσκα Προσώπου/ Disposable Medical Face Mask / Copper Oxide based, 3 layers, Antiviral & Antibacterial Medical Facemask» της εταιρείας DONGGUAN LINGJIN PRECISION MANFUCTURING CO. LTD., Κίνας με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο για την Ε.Ε. τη CMC MEDICAL DEVICES & DRUGS S.L., Ισπανίας και διανομέα στην Ελλάδα την COSMOFARM ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Η εταιρεία COSMOFARM ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει το προϊόν από την αγορά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ