ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στη συντήρηση και αποκατάσταση της καλής λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών  στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της στην Π.Ε.  Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Ξεκινά  το επόμενο διάστημα ένα χρήσιμο έργο για την ασφαλή κυκλοφορία  οχημάτων  και πεζών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ευθύνης μας.   Παρεμβαίνουμε  γρήγορα όπου  υπάρχει ανάγκη, διασφαλίζουμε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών,  βελτιώνουμε την καθημερινότητα  και τις συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης για οδηγούς και πεζούς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση, βελτίωση και  καλή λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης οδικών τμημάτων και κόμβων επαρχιακών και Εθνικών οδών, αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Περιλαμβάνονται:

– Η θέση σε λειτουργία της εγκατάστασης κάθε κόμβου σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας

– Η άμεση επέμβαση και η εντός 5 ωρών αποκατάσταση βλάβης.

– Η αντικατάσταση καταρριφθέντων ιστών, φαναριών φωτεινής σηματοδότησης και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, καθώς και η αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων.

– Η  μετατόπιση ιστών σηματοδότησης σε περίπτωση κυκλοφοριακών έργων κ.λπ.

– Η  αναζήτηση και αποκατάσταση βραχυκυκλώματος στα υπόγεια καλωδιακά δίκτυα.

– Η επισκευή συσκευών φωτεινής σηματοδότησης που έχουν υποστεί ζημιά από πρόσκρουση αυτοκινήτου.

– Η διάθεση συνεργείου ειδικευμένου επιστημονικού  και  τεχνικού  προσωπικού (το οποίο θα είναι γνώστης τόσο των αναλογικών όσο και των ψηφιακών κυκλωμάτων) σε ετοιμότητα, για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης που τυχόν  παρουσιαστεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ