“ΝΑΙ” ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου άναψε το πράσινο φως για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας δύο (2) Βρεφικών Σταθμών στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα.

Πιο συγκεκριμένα θα ζητηθεί η έκδοση άδειας:

Α) στον Βρεφικό σταθμό στον Τύρναβο μπορούν να φιλοξενηθούν 24 βρέφη, ενώ πρόκειται να λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
1° Βρεφικό Τμήμα : 2 μηνών εώς 1,5 ετών (12 βρέφη)
2ο Βρεφικό Τμήμα : 1,5 ετών εώς 2,5 ετών (12 βρέφη)

Β) στον Βρεφικό σταθμό στον Αμπελώνα μπορούν να φιλοξενηθούν 12 βρέφη, ενώ πρόκειται να λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

1° Βρεφικό Τμήμα : 2 μηνών εώς 2,5 ετών (12 βρέφη)

Στις ίδιες τεχνικές εκθέσεις περιγράφεται αναλυτικά η δυνατότητα και επάρκεια ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, τηλεφωνικής σύνδεσης και αποχέτευσης.

Όπως αποτυπώνεται αναλυτικότερα στα δικαιολογητικά του φακέλου που υποβάλλεται προς έλεγχο και έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, για τη στέγαση Βρεφικού Σταθμού διατίθεται το κτίριο που βρίσκεται στον Τύρναβο, επί της οδού Δασκαλοπούλου Τέρμα, συνολικής έκτασης 470τ.μ και στο οποίο στεγάζεται σήμερα η Φιλαρμονική

και Β1 για τη στέγαση Βρεφικού Σταθμού διατίθεται μέρος του κτιρίου που βρίσκεται στον Αμπελώνα και λειτουργεί ήδη ο Παιδικός Σταθμός, επί της οδού Σολωμού Διονυσίου 2, συνολικής έκτασης 180τ.μ.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης τη διαφωνία της εξέφρασε η Δράση Πολιτών με επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο στην οποία αναφέρει: “Παρακαλώ να γνωστοποιηθεί στα μέλη του Δ.Σ ότι η Δράση Πολιτών καταψηφίζει το θέμα 3 της σημερινής ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ, διότι διαφωνεί για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Χριστοδούλειου Βρεφικού Σταθμού στον χώρο που μέχρι σήμερα ανήκει στη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου”.

Για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι στην τοποθέτησή του αφού ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του είναι υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας βρεφικών σταθμών υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής στο σκέλος που αφορά το βρεφικό σταθμό του Τυρνάβου επειδή ξεσπιτώνει τη φιλαρμονική αρχή, αφού η δημοτική αρχή αρνείται να υλοποιήσει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μετεγκατάσταση της φιλαρμονικής στο κτήριο της “Τούμπας”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της Συν Πολιτείας Χρ. Τσιόπας ο οποίος υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής για λειτουργία βρεφικού σταθμού στο χώρο του 2ου παιδικού σταθμού και για τη λειτουργία βρεφικού σταθμού στον Αμπελώνα.

Από την πλευρά τους οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν τελικά υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μετεγκατάσταση της φιλαρμονικής στην Τούμπα.

Αρνητική ήταν και η ψήφος του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χρ. Μάμμου ο οποίος κάλεσε τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει την απόφαση του δ.σ. για μετεγκατάσταση της φιλαρμονικής στην “Τούμπα”.

ΡΗΓΜΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση εκδηλώθηκε ρήγμα στην παράταξη της ΣΥΝ Πολιτείας αφού ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κ. Χρυσοβέργης δεν ακολούθησε την απόφαση της παράταξης να καταψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής για την έκδοση άδεις ίδρυσης και λειτουργίας βρεφικού σταθμού στον Τύρναβο και τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής.

Η στάση αυτή του κ. Χρυσοβέργη όπως είναι φυσικό αναβιώνει τα σενάρια που τον θέλουν να φεύγει από την παράταξη κια να συνεργάζεται ως ανεξάρτητος με τη δημοτική αρχή.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η πρόταση πέρασε με 10 ψήφους υπέρ και 6 κατά, αφού υπήρχαν αρκετές απουσίες δημοτικών συμβούλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ