ΘΡΙΑΜΒΟΣ: ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Φανταστική εμφάνιση από την Εθνική ομάδα που επικράτησε της μεγάλης Ουγγαρίας στον ημιτελικό και πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων
Στο μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Εθνική πόλο πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Η Ελλάδα διέλυσε τη θρυλική Ουγγαρία στον ημιτελικό του τουρνουά και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό, όπου θα παίξει για το χρυσό μετάλλιο. Ήδη πάντως το μετάλλιο, το πρώτο στην ιστορία της εθνικής πόλο ανδρών, είναι εξασφαλισμένο.

Η Εθνική ομάδα μπήκε στην πισίνα με τη φόρα που είχε απ’ όλα τα προηγούμενα παιχνίδια και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με Αργυρόπουλο και Γκιουβέτση (2-0) κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 2-1. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η άμυνα της Εθνικής ήταν καταπληκτική και κράτησε την Ουγγαρία μακρινά από το γκολ, ενώ το γκολ του Αργυρόπουλου έφερε την Ελλάδα στο +2 (3-1).

Ωστόσο με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι Ούγγροι σκόραραν με τον Παστόρ κι ισοφάρισαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι (3-3). Και πάλι όμως ο τρομερός Αργυρόπουλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα σκοράροντας για τρίτη φορά στο παιχνίδι για το 4-3. Αμεσα η Ουγγαρία ισοφάρισε (4-4) αλλά ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε με καταπληκτικό τρόπο για το 5-4.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Ουγγαρία ισοφάρισε (5-5) αλλά με το πρώτο γκολ του Φουντούλη στο ματς η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο +1 (6-5) και λίγο αργότερα στο 7-5 με το παρθενικό τέρμα του Βλαχόπουλου στο ματς. Ο έμπειρος Βάργκα έφερε και πάλι την Ουγγαρία σε διαφορά ενός γκολ (7-6) αλλά ο Γκιουβέτσης σκόραρε για δεύτερη φορά γράφοντας το 8-6 και έπειτα από μια εξαιρετική άμυνα στους Ούγγρους, ο Σκουμπάκης με εξαιρετικό μακρινό σουτ έδωσε προβάδισμα τριών γκολ στην Ελλάδα (9-6).

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ