ΜΕ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ ΔΕΝ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας που καλεί τη ΔΕΗ να συνδέσει τώρα το ρεύμα στις γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

Εν μέσω του αφόρητου καύσωνα η ΔΕΗ, με την ανοχή της κυβέρνησης της Ν.Δ, προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των αγροτικών γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ «Μάτι» Τυρνάβου, επικαλούμενη συσσωρευμένα χρέη του. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν απότιστες καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων αγροτών στην περιοχή Τυρνάβου, Αμπελώνα και των γύρω χωριών, που αρδεύονται από τις γεωτρήσεις του συγκεκριμένου ΤΟΕΒ και με άμεσο κίνδυνο να καταστραφούν οι παραγωγές τους.

Τα «σπασμένα» των πολιτικών είτε με κυβερνήσεις Ν.Δ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στελεχών τους σε πρώην Νομαρχία και τώρα Περιφέρεια, καλούνται να τα πληρώσουν για άλλη μια φορά οι αγρότες, όπως τόσα χρόνια τώρα,

Πέρασαν πάνω από 40 χρόνια που δεν έγιναν υπόγεια τα δίκτυα άρδευσης του ΤΟΕΒ «Μάτι» Τυρνάβου και έτσι το 50% περίπου του νερού δεν φτάνει στα χωράφια, αλλά χάνεται στα αυλάκια. Όλο αυτό το νερό που χάνεται, αναλογεί σε ρεύμα που δεν μπορεί να πληρωθεί από τους αγρότες που δεν φταίνε γι’ αυτό. Η ευθύνη ανήκει διαχρονικά στις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στην ηγεσίες της πρώην Νομαρχίας και τώρα της Περιφέρειας που γνώριζαν το πρόβλημα αλλά δεν το έλυσαν.

Η ΔΕΗ χρόνια τώρα, επί όλων των κυβερνήσεων, αύξανε την τιμή του αγροτικού ρεύματος, προσθέτοντας νέα βάρη στο κόστος παραγωγής για τους αγρότες. Το ότι υπάρχουν και κάποιοι επιτήδειοι κακοπληρωτές εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση γενικής διακοπής της ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ.

Οι δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών και εκλεγμένων στην Περιφερειακή και Τοπική διοίκηση στον τοπικό τύπο επί μέρες τώρα, μοιάζουν με την λαϊκή ρύση, «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», αφού είναι συνυπεύθυνοι γι’ αυτή την εξέλιξη στηρίζοντας αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΕΗ να συνδέσει άμεσα όλες τις πομόνες για να μπορέσουν να σώσουν τις καλλιέργειές τους οι αγρότες. Το χρέος του ΤΟΕΒ να μην πέσει μονόπλευρα στους αγρότες αρδευτές, αλλά να επιβαρύνει και την κυβέρνηση και την περιφέρεια, λόγω της απώλειας που υπήρχε από το μη υπογειοποιημένο αρδευτικό δίκτυο και τις αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος από τη ΔΕΗ επί χρόνια.

Κυβέρνηση και Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσουν στην γρήγορη κατασκευή του έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ «Μάτι» Τυρνάβου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για τις πομόνες που σπαταλούσαν το νερό στον κεντρικό αύλακα για τα χρόνια που λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο το πότισμα στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ