ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΙ

Η αγωγή που κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο της Λάρισας εργολάβος εναντίον του δήμου Τυρνάβου επειδή δεν πληρώνεται για έργα που έχει κάνει στο δήμο την τελευταία διετία απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη.

Για το συγκεκριμένο θέμα που ανέδειξε ο εκπρόσωπος της ΣΥΝ Πολιτείας Χρ. Τσιόπας, με αφορμή την εισήγηση για τον ορισμό δικηγόρου από την πλευρά του δήμου στη συζήτηση της αγωγής, τονίστηκε ότι ο εργολάβος διεκδικεί χρήματα για έργο που εκτέλεσε βάσει σύμβασης που υπέγραψε με το δήμο ως ανάδοχος ύστερα από δημοπρασία συνολικού ποσού 18.500 € χωρίς ΦΠΑ, αλλά και για έργα που του ανατέθηκαν από τον τότε αντιδήμαρχο Χρ. Μάμμο και άλλους αντιδημάρχους ή και συμβούλους του δημάρχου τα οποία είναι μετρήσιμα και παραλήφθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου συνολικού ύψους 45.000 € περίπου.

Συνολικά ο εργολάβος διεκδικεί από το δήμο το ποσό των 67.000 € περίπου πλέον τόκων.

Αυτό που αναδείχθηκε στη συζήτηση είναι ότι τα έργα έγιναν όπως ανέφερε στο σώμα ο τότε αντιδήμαρχος κ. Μάμμος που υποστήριξε ότι στον συγκεκριμένο εργολάβο ανέθεταν εργασίες και άλλοι αντιδήμαρχοι.

Η παραδοχή του κ. Μάμμου προκάλεσε την αντίδραση του κ. τσιόπα ο οποίος απευθυνόμενος στον δήμαρχο υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται θέματα επειδή υπάρχει κόντρα μεταξύ του δημάρχου και του τότε αντιδημάρχου και ζήτησε να υπάρξει λύση για να μην πάει ο δήμος στα δικαστήρια και αναγκαστεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα από αυτά που διεκδικεί ο εργολάβος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος επέμενε στην επιλογή της δημοτικής αρχής να πάει δικαστικά για το θέμα λέγοντας ότι έτσι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του δήμου.

Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται στο διοικητικό εφετείο κατά τη συζήτηση της αγωγής τον Νοέμβριο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ