ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης που ζητά την άμεση μετεγκατάστασή της στην Τούμπα

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου Στέλιος Χατζηκράχτης, Διαμάντω Μπάσμπα, Στέλιος Τσικριτσής και ο τοπικός σύμβουλος Τυρνάβου Κώστας Πατσίκας “ξεναγήθηκαν” σήμερα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκτελεστών Μουσικών Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου κ. Νίκο Ζαχαρακούλη στους χώρους του κτηρίου που είχε στεγαστεί και δραστηριοποιηθεί η Φιλαρμονική του Δήμου, εδώ και 20 χρόνια.

Στο κτήριο τώρα, γίνεται διαμόρφωση για να λειτουργήσει βρεφικός σταθμός με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία συμφώνησε και η Λαϊκή Συσπείρωση, με την προϋπόθεση όμως να μετεγκατασταθεί η Φιλαρμονική στο δημοτικό ακίνητο στη θέση “ΤΟΥΜΠΑ” που ήταν και απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν την εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή.

Τα ιστορικά τεκμήρια της Φιλαρμονικής (στολές από το 1964, μουσικά όργανα, πιάνο κλπ) είναι παραπεταμένα στους ανακαινισμένους χώρους και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Αυτή είναι η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής της ΝΔ στους πολιτιστικούς θησαυρούς και την ιστορία του τόπου μας;

Ζητούμε άμεσα, την διαμόρφωση του χώρου στην “ΤΟΥΜΠΑ” για τη στέγαση της Φιλαρμονικής και με την προοπτική να γίνει ο πολιτιστικός πυρήνας της πόλης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ