Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7.00 ΜΕ 9.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 «Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε στην κρίσιμη κατάσταση της χώρας», υποστηρίζει η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ

Δημόσια παρέμβαση πραγματοποιεί η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, καλώντας τους Λαρισαίους σε όλο το νομό, να κλείσουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, σήμερα Κυριακή από ώρα 19.00 μέχρι ώρα 21.00, συμβάλλοντας έτσι στην κρίσιμη κατάσταση και στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή της η Λαρισαία βουλευτής επισημαίνει:

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση και οι ώρες που διανύουμε, είναι καθοριστικές. Οι μεγάλες πυρκαγιές που ακόμη είναι σε εξέλιξη και οι τεράστιες καταστροφές που αφήνουν στο πέρασμά τους, διαμορφώνουν μια δραματική κατάσταση. Στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, τα στελέχη των υπηρεσιών, οι τεχνικοί, οι αυτοδιοικητικοί και βεβαίως οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, με ηρωικό σθένος και  πείσμα .

Η μισή Ελλάδα, παρακολουθεί την άλλη μισή, να καίγεται και να μάχεται. Πολλοί αισθανόμαστε την ανάγκη να προσφέρουμε στην αντιμετώπιση της κατάστασης, ενεργά και στην πρώτη γραμμή, αλλά  δεν έχουμε είτε τη δυνατότητα, είτε τις γνώσεις γι’αυτό. Συζητάμε μεταξύ μας, καθηλωμένοι και συγκλονισμένοι, με αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας. Δεν είμαστε όμως ανήμποροι.

Μπορούμε και αυτές τις ώρες να κάνουμε πολλά . Μπορούμε κι εμείς να προσφέρουμε στον αγώνα που δίνει η χώρα, με τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας, με μικρές και ουσιαστικές κινήσεις, που επιφέρουν θετικές συνέπειες. Οι διακοπές ρεύματος που συμβαίνουν διαρκώς εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν, δείχνουν ότι το σύστημα βρίσκεται στα όρια της αντοχής του. Ας πάρουμε εμείς πρώτοι στη Λάρισα την πρωτοβουλία να συμβάλλουμε θετικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος και να κλείσουμε αύριο Κυριακή από ώρα 19.00 μέχρι ώρα 21.00 όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και κυρίως  τα air condition, κρατώντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα φώτα, κάνοντας έτσι τα ελάχιστα.

Οι επετειακές ενέργειες , όπως π.χ. το να κλείνουμε τα φώτα κάθε χρόνο  στην Ημέρα της Γης, ακριβώς αυτή την παιδεία επιχειρούν να  δημιουργήσουν, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, να μπορούμε αυτόματα να δράσουμε.

Τώρα , είναι η ώρα. Με τον τρόπο αυτό, στέλνουμε από το Νομό Λάρισας, ένα δυνατό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ζητάμε να κάνουν όλοι οι νομοί το ίδιο, γιατί  ακόμη κι αν δεν είμαστε στο μέτωπο της φωτιάς, είμαστε δίπλα στη χώρα, δίπλα στους πληγέντες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και #Κανείς Μόνος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ