“Ο ΠΑΤΕΡΑΣ” ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου «Ο πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ, «το καλύτερο νέο θεατρικό έργο της δεκαετίας» για τους Sunday Times, το οποίο πρωτανέβηκε στην παρισινή σκηνή το 2012, προβάλει από τη Δευτέρα 9 έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 22:00, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας στον θερινό κινηματογράφο “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Η προβολή του Σαββάτου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Ο Φλοριάν Ζελέρ έχει κερδίσει αμέτρητες διακρίσεις χάρη στο θεατρικό έργο του «Ο πατέρας». Η απόφασή του να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μόνο θετικές εντυπώσεις αφήνει.

Υπόθεση

Όταν η Αν, κόρη του Άντονι, ενός συνταξιούχου μηχανικού, του ανακοινώνει ότι θα φύγει για να ζήσει στο Παρίσι, εκείνος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Η Αν ανησυχεί, καθώς ο πατέρας της δείχνει σημάδια άνοιας κι έτσι αποφασίζει να προσλάβει μια νοσοκόμα για να τον φροντίζει. Όμως ο Άντονι επιμένει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια, ενώ αρχίζει να υποπτεύεται ότι όλοι τον μπερδεύουν ηθελημένα για να τον πείσουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του.

Διακρίσεις

*Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου και διασκευασμένου σεναρίου. Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, δεύτερο γυναικείο ρόλο, μοντάζ και σκηνικά.

Η μοναδική ερμηνεία του σερ Άντονι Χόπκινς  του χάρισε το δεύτερο Όσκαρ της μακράς καριέρας του και αξίζει μια βαθιά υπόκλιση.

Γοητευτικός και ευάλωτος, μεταφέρει την παιδικότητα και τη σοφία της τρίτης ηλικίας για να καταλήξει να φυλλορροεί, όπως και τα δέντρα έξω από το παράθυρό του, μέχρι που λυτρώνεται και μας λυτρώνει με ένα συγκινητικό φινάλε, που απλώς θες να σηκωθείς και να χειροκροτήσεις.

*Κερδίζοντας το Όσκαρ σε ηλικία 83ών ετών, ο Άντονι Χόπκινς έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε ποτέ σε ερμηνευτική κατηγορία, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Κρίστοφερ Πλάμερ (ήταν 82 όταν το πήρε).

*Βραβείο Bafta πρώτου αντρικού ρόλου και σεναρίου. Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, καλύτερη βρετανική ταινία, μοντάζ και σκηνικά.

*Βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπάστιαν.Βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας στα Goya.

Δραματική 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φλοριάν Ζελέρ με τους: Άντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλμαν, Ίμογκεν Πουτς

Γενική είσοδος 4 ευρώ 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ