ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις πυρκαγιές

Η ΔΙΟΔΟΣ ΑΜΚΕ – Φορέας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης υπό τον συντονισμό της Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ» και φοιτήτριες και φοιτητές του ΠΜΣ «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή την Εκπαίδευση και την Υγεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προσκαλούν τους/ις πολίτες να σταθούν στο πλάι των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές στην Εύβοια οργανώνοντας τις κάτωθι δράσεις:

Α) Συγκέντρωση απαραίτητων αγαθών. Όλα τα παρακάτω θα συγκεντρωθούν Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως και Σοφοκλέους, Βόλος, 383 33 από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι, στο Κέντρο Ημέρας για την Προώθηση της Ψυχικής Υγείας Κ.Η.Π.Ο.Σ.

– Εμφιαλωμένο νερό

– Μάσκες προστασίας τύπου KN95

– Βρεφικά είδη

– Βαζελινούχες γάζες

– Φυσιολογικό ορό

– Pulvo

– Κολλύρια Depon, Depon παιδικό σιρόπι, Ponstan, αλοιφές για εγκαύματα, αλοιφές Fucidin, φυσικά δάκρυα

– Υποσέντονα

– Πετσέτες

– Τροφές ζώων (σκυλοτροφή, γατοτροφή κ.λ.π)

– Χυμούς

– Κονσέρβες όλων των ειδών

– Ισοτονικά ποτά

– Μπάρες δημητριακών

– Συσκευασμένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (π.χ μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές κ.λ.π)

– Γάλατα μακράς διάρκειας όχι ψυγείου

– Βαμβάκι

– Γάζες (βαζελινούχες και αντισταμινικές)

– Επίδεσμοι

– Αντισηπτικά

– Αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα.

Β) Συμμετοχή στο δίκτυο εθελοντών της γραμμής 10306. Kλιμάκια ψυχολόγων του ΨΝΑ, της ΑμΚΕ IASIS και της Π.Ε.Ψ.Υ. κ Κ.Α. με συντονισμό του Γραφείου της Υφυπουργού Υγείας και της Ομοσπονδίας ΑΡΓΩ μεταβαίνουν στην Χαλκίδα και στην Αιδηψό για παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους πυρόπληκτους της Εύβοιας. Στην εθελοντική αυτή δράση μπορούν να συμμετάσχουν ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και παιδαγωγοί (συμπεριλαμβανομένων φοιτητών/ριών).

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στα 6986 614 411 και 6988 067 902 και στα e-mail pkaldani@uth.gr και vasiamk1@gmail.com