ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ 

Το μήνυμα του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα για την προστασία της περιοχής από πιθανές πυρκαγιές

Μέσα στο θλιβερό περιβάλλον που διαμορφώνουν οι πυρκαγιές στη χώρα μας, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους εθελοντές, στους υπαλλήλους του Δήμου Αγιάς που ήταν σε επιφυλακή, στα πυροσβεστικά κλιμάκια Αγιάς και Λάρισας, στην αστυνομία, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), στο ΔΕΔΔΗΕ και κυρίως στους κατοίκους της Ανατολής καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη  κοινότητα Ανατολής. Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση και επέμβαση όλων, οι φωτιές δεν πήραν διαστάσεις και έτσι η περιοχή μας παρέμεινε ασφαλής.

Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα, όμως εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε κατάσταση επιφυλακής. Και οι επόμενες ημέρες είναι επικίνδυνες.

Δεν ανάβουμε φωτιές στα σπίτια μας και κυρίως στις παραλίες μας. Ένα κάρβουνο αρκεί να φέρει την καταστροφή.

Δεν πετάμε μπάζα, κλαριά και σκουπίδια στο δάσος και δεν τα εναποθέτουμε δίπλα στους κάδους. Δεν μας τιμούν αυτές οι εικόνες και προκαλούμε την τύχη μας. Υπάρχουν μεγάλα κοντέινερς που μπορούμε να τα αφήσουμε με ασφάλεια. Για τυχών απορίες απευθυνόμαστε στην υπηρεσία καθαριότητας και στα τηλέφωνα του Δήμου.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, απευθύνουμε έκκληση σε όλους να κάνουμε λελογισμένη χρήση του νερού, δεν είναι δυνατόν να ποτίζουμε κήπους σε ώρες αιχμής και συνάνθρωποί μας να στερούνται το πολυτιμότερο αγαθό. Ή να το χρειαστούμε για πυρόσβεση και να μη το έχουμε.

Επίσης εκλιπαρούμε για τελευταία φορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων (οικοπέδων και σπιτιών), έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στους συνανθρώπους μας και να τα καθαρίσουν. Κινδυνεύουμε όλοι μας.

Και για να είμαστε ξεκάθαροι: Γίνονται έλεγχοι και θα βεβαιωθούν παραβάσεις.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους Πολίτες να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για πιθανή εκδήλωση φωτιάς σε δασική ή θαμνώδη περιοχή.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Για το λόγο αυτό και αφού δοθούν οδηγίες από τα θεσμικά μας όργανα (ΠΕΔ, ΚΕΔΕ), για το τι ελλείψεις υπάρχουν, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση και είμαστε σίγουροι πως θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο όπως κάνουμε πάντα άλλωστε.

Τέλος τα δημοτικά αναψυκτήρια Βελίκας, και Μεταξοχωρίου προσφέρουν δωρεάν νερά σε πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομία και σε όλους όσους συμβάλουν στην πρόληψη και την κατάσβεση.

Σας ευχαριστώ θερμά και είμαι βέβαιος την άμεση ανταπόκριση όλων μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ