ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η ανακοίνωση του δήμου Τυρνάβου για την επίσκεψη

Για ακόμη μία φορά φέτος, οι παραγωγές στον Δήμο Τυρνάβου, όσες είχαν απομείνει ανέπαφες, υπέστησαν τεράστιες ζημιές. Πράγματι, μετά από τους παγετούς και τον παρατεταμένο καύσωνα, ήρθε ένα ξαφνικό μπουρίνι το οποίο μάλιστα βρήκε τους αγρότες της περιοχής μας στην συγκομιδή των προϊόντων. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως το χθεσινό χαλάζι πήρε κυριολεκτικά την μπουκιά από το στόμα των, ήδη τόσο ταλαιπωρημένων φέτος, αγροτών της περιοχής μας.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Κυρίως δε για δύο λόγους: Αφενός, δεν έχει απομείνει αγροτικό εισόδημα στον τόπο μας, αφετέρου δημιουργείται πλέον σοβαρό ζήτημα στην τροφική αλυσίδα με έλλειψη βασικών αγαθών.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, επικοινώνησε άμεσα με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ και ήδη σήμερα ο Προϊστάμενος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, επισκέφτηκαν πληγείσες περιοχές του Δήμου Τυρνάβου.

Διαπιστώθηκε πως δυστυχώς η ζημιά εκτείνεται σε όλη την επικράτεια του Δήμου Τυρνάβου και η σφοδρότητα είναι παρόμοια των ζημιών του 2019, ακόμη και με κοπές δέντρων.

Στη δε συγκεκριμένη χρονική στιγμή το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί πρέπει αμεσότατα να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις διότι τα χωράφια βρίσκονται στη φάση της συγκομιδής.

Έτσι, έπειτα από συννενόηση του Δημάρχου Τυρνάβου με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, ενημερώνουμε και καλούμε όσους αγρότες του Δήμου μας είναι στη φάση της συγκομιδής, αύριο, Παρασκευή 13 Αυγούστου, να επικοινωνήσουν με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων τους (αφορά τους αγρότες στα χωριά του Δήμου μας) και με το Δημαρχείο στα τηλέφωνα 2492350120 και 2492350160 (αφορά τους αγρότες του Τυρνάβου) ώστε να δηλώσουν σε πρώτη φάση ονοματεπώνυνο, ΑΦΜ, είδος καλλιέργειας και περιοχή καλλιέργειας για να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ.

Μετέπειτα, εντός 15 ημερών θα προβούν σε δηλώσεις ζημίας στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας Μιχάλης Λιόντος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Πολεοδομίας Γιώργος Σακούτσιος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγκος και οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ Τσάμπας Κωνσταντίνος και Καψάλης Γιάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ