ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της διεύθυνσης β/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού

Σήμερα, 12 Αυγούστου 2021 μια ιδιαίτερη και χαρούμενη μέρα για την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καθώς ορκίστηκαν οι πρώτοι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί γενικής παιδείας ενώπιον της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κας Βασιλικής Ζιάκα.

Φέτος, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν, 69 από αυτούς στην Λάρισα, αριθμός αξιοσημείωτος ύστερα από πολύ καιρό. Ειδικότερα, διορίστηκαν 22 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ03, 15 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ04.02, 16 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ04.04, 6 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01, 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ85, 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ87.01, 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ87.04, 2  εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ87.08, 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ87.09, 2 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ88.01 και 2 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ88.02.

Η ΔΔΕ Λάρισας, με γνώμονα τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας λόγω covid-19, την αποφυγή συνωστισμού καθώς και τις καιρικές συνθήκες της εποχής στην περιοχή μας, φρόντισε να διευκολύνει την ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών,  ώστε να γίνεται τμηματικά με την λιγότερο δυνατή ταλαιπωρία,  δίνοντας τους τη δυνατότητα να δηλώσουν την ημέρα που δύνανται και επιθυμούν να αναλάβουν υπηρεσία στα πλαίσια της προβλεπόμενης από το ΥΠΑΙΘ προθεσμίας.

Η ορκωμοσία έγινε σε ανοιχτό χώρο απέναντι απ΄το κτίριο της ΔΔΕ Λάρισας,  στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, για να μην υπάρξει συνωστισμός σε εσωτερικό χώρο  δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από απόσταση και να συμμετάσχουν στην χαρά των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συγγενείς και φίλοι.

Η ΔΔΕ Λάρισας  εύχεται σε όλους τους νεοδιόριστους να έχουν μια ευδόκιμη πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης, εκπληρώνοντας τον διδακτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο προς όφελος των μαθητών τους και της εκπαίδευσης γενικότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ