ΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ: ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο επικεφαλής της «Πόλης που Θέλουμε» ζητάει αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων έως ότου ορθοποδήσουν.

Την άμεση εξατομίκευση των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν σε αμπέλια, αχλάδια και άλλες καλλιέργειες του Δήμου Τυρνάβου από τη χθεσινή, σφοδρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα, που έπληξε την περιοχή, ζητάει ο κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δ. Τυρνάβου «Η Πόλη που Θέλουμε» προτείνει, συνάμα, αναστολή της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων για τους παραγωγούς, έως ότου ορθοποδήσουν και δεσμεύεται να φέρει τη συγκεκριμένη πρόταση προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου.

Ο κ. Αμάρι σε δήλωσή του σημειώνει:

«Το καταστροφικό μπουρίνι, με τη χαλαζόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους, που χτύπησαν χθες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, έχουν οδηγήσει αγρότες και κτηνοτρόφους σε απόγνωση. Μετά τις ζημιές από τους ισχυρούς παγετούς του Απριλίου και τον παρατεταμένο καύσωνα των προηγούμενων ημερών, η χθεσινοβραδινή θύελλα ήρθε να αποτελειώσει την παραγωγή, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για ολική καταστροφή.

Πλέον, η εξατομίκευση των ζημιών, με διαδικασία εξπρές, από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, με την εκταμίευση των επιβεβλημένων αποζημιώσεων εντός του φθινοπώρου είναι ανάγκη επιτακτική, καθώς για πολλούς παραγωγούς τίθεται ζήτημα επιβίωσης των οικογενειών τους και βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεών τους.

Εξάλλου, πρέπει να δρομολογηθεί χθες κιόλας η εξόφληση της αποζημίωσης που δικαιούνται οι παραγωγοί της περιοχής μας για τις ζημιές από τον παγετό της 8ης και 9ης Απριλίου και να δοθεί προκαταβολή των νέων αποζημιώσεων για τη χθεσινή θεομηνία με βάση τα πορίσματα, που θα συνταχθούν από τον ΕΛΓΑ.

Την ίδια ώρα είναι αδήριτη ανάγκη σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία, με τις αλλεπάλληλες ζημιές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να δρομολογηθεί από την κεντρική κυβέρνηση η αναστολή της πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών υποχρεώσεων για τουλάχιστον ένα εξάμηνο, για τους πληγέντες αγρότες, έως ότου μπορέσουν οι άνθρωποι να ορθοποδήσουν.

Προσωπικά, δεσμεύομαι να φέρω τη συγκεκριμένη πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου και με την έγκριση του συνόλου του Σώματος, ο Δήμος Τυρνάβου να κινηθεί δυναμικά διεκδικώντας από την κυβέρνηση την εφαρμογή των μέτρων, που θα ανακουφίσουν τους αγρότες μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ