ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΩΝ

Τα σχόλια της Λαϊκής Ενότητας για τις συνεντεύξεις πρωθυπουργού και υπουργών

Οι  πρόσφατες συνεντεύξεις πρωθυπουργού και υπουργών αποτελούν προσπάθεια αποφυγής ανάληψης συγκεκριμένων ευθυνών με αόριστες υποσχέσεις και παραπομπή  εξέτασης των αιτιών της καταστροφής στο απώτερο μέλλον.

Ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα, ως ένας από τους  κύριους υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση, προσπάθησε να ταυτίσει τον εαυτό του με  τους ηρωικούς πυροσβέστες, εργαζόμενους και εθελοντές, που δίνουν εδώ και ημέρες τη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Οι παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι αόριστες, αποσπασματικές και με κανέναν τρόπο δεν καλύπτουν την έκταση των ζημιών. Άλλωστε τα ίδια τα ποσά, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, το αποδεικνύουν. Τα ποσά είναι ελάχιστα σε σχέση με την έκταση της καταστροφής.

Η αγανάκτηση όμως και η οργή των πολιτών είναι τεράστια, παρά την προσπάθεια των φιλικών προς την κυβέρνηση ΜΜΕ να την αποκρύψουν.

Είναι φανερό όμως ότι η κυβέρνηση θεωρεί την περιβαλλοντολογική κρίση ως μία ακόμα ευκαιρία για να αναθέσει σε αναδόχους, δηλαδή ιδιώτες, την διαχείριση των δασών. Αδιαφορεί ουσιαστικά για το πρόβλημα και σε αυτή την τεράστια κρίση προσπαθεί να εξυπηρετήσει συμφέροντα.

Τα προβλήματα όμως υπάρχουν και απαιτούν άμεση λύση.

Απαιτείται :

Άμεση καταβολή αποζημίωσης στο 100% στους κατοίκους, που έχασαν τα σπίτια τους.

Εξασφάλιση στέγης, τροφής και των απαραίτητων μέσων διαβίωσης.

Πλήρης απαλλαγή από τα χρέη σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Οι παρατάσεις στις προθεσμίες πληρωμής δεν είναι λύση.

Άμεσος σχεδιασμός και έναρξη των εργασιών για αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές.. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται, χωρίς αντιπλημμυρικά μέτρα, μπορεί να φέρουν νέες τραγωδίες.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη αγώνων για την υλοποίηση αυτών των μέτρων.

Ο αγώνας για την αποκατάσταση των πληγέντων και την προστασία του περιβάλλοντος τώρα αρχίζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ