ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΜΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αιχμηρή ανακοίνωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, που ζητά να συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία του δήμου βοήθεια για τους πυρόπληκτους

Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών που έπληξαν την πατρίδα μας , χιλιάδες άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν ή είδαν το βιός τους να καταστρέφεται από την πύρινη λαίλαπα. Το γεγονός αυτό ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία του Δήμου Τυρνάβου, γιατί μας θύμισε οικεία δεινά, δηλαδή τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου που επίσης ξεσπίτωσε και άλλαξε τη ζωή εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Τότε, ο Τύρναβος δεν έμεινε αβοήθητος. Χιλιάδες δέματα ποικίλης βοήθειας έφτασαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ως  “κύματα συμπαράστασης, ανθρωπιάς και έμπρακτης αλληλεγγύης”. Οι συνέλληνες έδειξαν ότι σκέφτονταν και αγωνιούσαν για τη χειμαζόμενη περιοχή μας και αυτό ήταν ένα βάλσαμο παρηγοριάς για την δοκιμαζόμενη τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, όμως , σήμερα  ο Δήμος Τυρνάβου διεκδικεί βραβείο αναλγησίας και αχαριστίας. Ενώ θα έπρεπε με θέρμη να ανταποδώσει την ευεργεσία , που ο ίδιος κατά την περίοδο των σεισμών δέχτηκε, παραμένει εξοργιστικά αδρανής, χωρίς να έχει την ευθιξία να αποστείλει ούτε ένα δέμα βοήθειας στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας. Με τη συμπεριφορά της αυτή, η δημοτική αρχή του Τυρνάβου έχει εκτεθεί στο πανελλήνιο και δυστυχώς αυτό αντανακλά και στην πρόσληψη της εικόνας της τοπικής κοινωνίας έξωθεν.

Εντούτοις, ας τονιστεί ότι οι Τυρναβίτες δεν είναι αχάριστοι και αγνώμονες. Ατομικά και κατά μόνας κάνουν  ό,τι μπορούν , για να συνδράμουν τους πυρόπληκτους συνέλληνες και έχουν τις χτυπημένες οικογένειες πάντα στη σκέψη και στην καρδιά τους. Απλώς, τους έτυχε μια ανερμάτιστη δημοτική αρχή, που πάσχει από οξύ παχυδερμισμό, καθώς ενδιαφέρεται μόνο για τα ιδιοτελή της συμφέροντα και τις απαιτήσεις των παρατρεχάμενών της , που ποικιλοτρόπως εξυπηρετούνται  με δεκάδες απευθείας αναθέσεις χωρίς ίχνος ντροπής.

Αυτή η δημοτική αρχή δεν εκφράζει και δεν εκπροσωπεί τους Τυρναβίτες. Αυτή η δημοτική αρχή δεν απηχεί τα αισθήματα της τοπικής κοινωνίας έναντι των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας. Αυτή η δημοτική αρχή των κομματόσκυλων ξέρει μόνο να γαβγίζει, να υβρίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους και να ροκανίζει το δημοτικό ταμείο. Αυτή η δημοτική αρχή δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του Τυρνάβου και η συμπεριφορά της δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο των Τυρναβιτών.

Ευτυχώς που το Δαμάσι , με τη συγκέντρωση της δικής του βοήθειας, διασώζει την χαμένη τιμή του Δήμου Τυρνάβου…, αποδεικνύοντας ότι ο παχυδερμισμός περιορίζεται στους σιτιζόμενους από το δημοτικό ταμείο. Ευτυχώς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ