ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά το έργο “κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου”. Πρόκειται για την ανέγερση διώροφου σχολικού κτιρίου, ενεργειακής κατηγορίας Β, με 6 αίθουσες διδασκαλίας.

Η σύμβαση του έργου ανέρχεται στα 1.040.384,33 ευρώ (με ΦΠΑ 24%) και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», στον οποίο εντάχθηκε μετά από επίπονους και επίμονους αγώνες και σκληρή προσπάθεια των τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εικόνα που καταγράφεται, ολοκληρώθηκε ο σκελετός και η εσωτερική τοιχοποιία του νέου διώροφου διδακτηρίου και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η εσωτερική διαμόρφωση του, ενώ ταυτόχρονα, εξελίσσονται οι συντηρήσεις και επεμβάσεις που απαιτούνται στα υπάρχοντα κτίρια, όπου θα δημιουργηθούν κυλικείο, εστιατόριο, βιβλιοθήκη, χώρος εργαστηρίου φυσικοχημείας, χώρος ιατρείου και θα ανακαινιστούν οι χώροι υγιεινής. Επίσης θα γίνει αναβάθμιση-διαμόρφωση του αύλειου χώρου με υλικά δαπέδου φιλικά προς την αισθητική των παιδιών, θα ολοκληρωθεί η δημιουργία γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, θα κατασκευαστούν ράμπες πρόσβασης των Α.Μ.Ε.Α και θα οργανωθεί κατάλληλα το πράσινο.

Επιθεώρηση εργασιών
Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοτάξιο, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κυρίτση, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. Εκεί ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον υπεύθυνο της εταιρίας, ζητώντας παράλληλα «ακόμη ταχύτερους ρυθμούς ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την παράδοση σε λειτουργία του συγκροτήματος, εντός της προθεσμίας».

«Πρόκειται για ένα χρήσιμο έργο στον χώρο της εκπαίδευσης, το οποίο θα καλύψει πλήρως τις αυξημένες ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου, και μάλιστα με τον πληρέστερο και τον πιο σύγχρονο τρόπο. Και είμαστε χαρούμενοι, αλλά και περήφανοι, που το σχολικό αυτό συγκρότημα θα ολοκληρωθεί επί της θητείας μας», δηλώνει ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

«Η κατασκευή – ανέγερση διώροφου σχολικού κτιρίου, ενεργειακής κατηγορίας Β, με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και οι συντηρήσεις και επεμβάσεις που απαιτούνται στα υπάρχοντα κτίρια, συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στη σταθερή γραμμή που ακολουθήσαμε ως μείζονος αντιπολίτευση στην προηγούμενη δημοτική περίοδο από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την πρώην δημοτική Αρχή. Έτσι, συνεργαζόμενη δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση πετύχαμε τον μεγάλο στόχο. Και είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας θα χαίρονται σύντομα ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Τεμπών, και προσθέτει: «Στο δήμο μας, όπου η παιδεία και η εκπαίδευση των παιδιών μας βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, ένα ακόμη σύγχρονο σχολικό συγκρότημα έρχεται να εμπλουτίσει και να ενισχύσει την εκπαίδευση. Έτσι απαντάμε στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τις πιεστικές ανάγκες της σχολικής στέγης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ