ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΜΕΤΑΒΑΣΗ”

Το Θεσσαλικό Δίκτυο Φεστιβάλ “Μετάβαση”, συνεχίζοντας να κάνει πράξη τον βασικό του στόχο για ανάπτυξη και εδραίωση συνεργασιών και υποστήριξη και δικτύωση καλλιτεχνών, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς χορευτές, για τη συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικό residency με τον διακεκριμένο Γάλλο χορογράφο Nabil Ouelhadj.

Το κάλεσμα αφορά τη  δημιουργία μιας παράστασης,  που θα παρουσιαστεί στo πλαίσιo των τριών φεστιβάλ που απαρτίζουν το δίκτυο (Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Φεστιβάλ Βόλου, Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων).

Ο Nabil Ouelhadj, δημιουργός της ομάδας Racines Carrées, έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συνεργασίες σε διάφορα καλλιτεχνικά περιβάλλοντα (από το urban dance ως τον σύγχρονο χορό και από το παραδοσιακό κινέζικο τσίρκο ως τα οπτικοακουστικά μέσα). Αυτές τις πρακτικές θα επιχειρήσει να συνθέσει, εξερευνώντας την έννοια της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ στη σύγχρονη χορευτική σκηνή, σε μια πρωτότυπη παραγωγή που θα προκύψει μέσα από το 5ήμερο residency.

Το καλλιτεχνικό residency θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στους χώρους του Μύλου Παππά, από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου και η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 3 πόλεις του Δικτύου (Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα) το διάστημα 21-23/09.

Η συμμετοχή στο residency είναι δωρεάν.

Οι χορευτές που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο residency θα πρέπει να έχουν εμπειρία στον σύγχρονο χορό ή/και το street dance.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την online φόρμα: https://mpart.gr/residency

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 27/08/2021

Οι χορευτές που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν με e-mail ή τηλεφωνικά έως τις 05/09/2021.

Λίγα λόγια για τον χορογράφο

Nabil Ouelhadj (FR)

Χορογράφος, περφόρμερ και εκπαιδευτής, μεταξύ Πανεπιστημίων και χορογραφικών κέντρων, το άτυπο μονοπάτι του ανοίγει τις πόρτες σε πολύ διαφορετικά σύμπαντα.

Συνεργάζεται με την Carolyn Carlson και τον José Montalvo, είναι βοηθός των Farid Berki και Kader Attou, με τους οποίους δημιουργεί έργα και καλλιτεχνικά projects σε διεθνές επίπεδο.

Μέλος του «συμβουλίου καλλιτεχνών» του διεθνούς δικτύου ROOTS & ROUTES International και δημιουργός της ομάδας Racines Carrées, είναι ο εμπνευστής πολυάριθμων παραστάσεων που συνδυάζουν χορό, video, θέατρο και μουσική και παρουσιάστηκαν στη Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Είναι μέλος του “Masters in Motricity, Expression, Language and Health” και η καριέρα του ως χορογράφου ενισχύθηκε από διεθνείς εκπαιδεύσεις, που του έχουν δώσει τη δυνατότητα να γίνει ειδικός σε καλλιτεχνικά –παιδαγωγικά ζητήματα του urban dance.

Τα τρία φεστιβάλ του Θεσσαλικού Δικτύου Φεστιβάλ (Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Φεστιβάλ Βόλου, Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων) πραγματοποιούνται φέτος με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ