ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας που κάνει λόγο για εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των βουνών

Την ώρα που τεράστιες δασικές εκτάσεις έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, λόγω της εγκληματικής ανυπαρξίας ολοκληρωμένης πολιτικής δασοπροστασίας – πυροπροστασίας από την πλευρά της κυβέρνησης της Ν.Δ και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της Ν.Δ, ετοίμασε υπουργική απόφαση, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να την ανακοινώσει, με την οποία θα επιβάλλει εισιτήριο για την ανάβαση στον Όλυμπο και θα εκχωρεί αρμοδιότητες ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η απόφαση έχει τίτλο «Θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου με κωδικό GR 1250001 και ονομασία Όρος Όλυμπος».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας σε αγώνα, για να μην περάσει η κυβερνητική πρόθεση για επιβολή εισιτηρίου ανόδου στον Όλυμπο και γενικότερα η πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των ορεινών όγκων και δασών.

Να ακυρωθούν όλοι οι δασοκτόνοι νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποχαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις και νομιμοποιούν καταπατητές. Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και να αναδασωθούν.

Καµία επιχειρηµατική δραστηριότητα στα δασικά οικοσυστήµατα.  Όχι στην  εμπορευματοποίηση των δασών, ολοκληρωµένη προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστηµάτων µε κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Να συγκροτηθεί ενιαίος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας, ενίσχυση σε προσωπικό, εξοπλισμό και της υποδομής της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων και των εκτάσεων της εκκλησίας στα βουνά, τις δασικές εκτάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ