“SALUT DE LA PLATANE” ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με ένα μονοήμερο φεστιβάλ στις 27 Αυγούστου το “Salut de la Platane” απαντούν οι διοργανωτές του μουσικού φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου, στην ανάγκη όλων όσοι συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια να ξαναβρεθούν και να συνυπάρξουν κάτω από τους ήχους της μουσικής στο πανέμορφο τοπίο της Βρύσης στον Τύρναβο.

Οι εμπνευστές αυτής της φετινής διοργάνωσης στο κα΄λεσμά τους αναφέρουν:

Παρασκευή 27 Αυγούστου
Σε αυτό το “καλοκαίρι” αμηχανίας και άπνοιας που καιγόμαστε μέσα έξω, νιώθουμε μεγάλη ανάγκη να ανταμώσουμε και να συνυπάρξουμε ξανά!
Δύο χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ήχησαν οι μουσικές, τα χαμόγελα και οι αγκαλιές μας.

Οι 3 μέρες μας είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν, λόγω της μόνιμης – γεμάτη απανθρωπιά και απαγορεύσεις- κατάστασης που βιώνουμε. Το 10ο Φεστιβάλ λοιπόν, που θέλαμε να είναι επετειακό, δίνει υπόσχεση για του χρόνου.

Ψάχνοντας έναν τρόπο να συναντηθούμε σκεφτήκαμε να γίνει ένα μονοήμερο φεστ.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Salut de la Platane!!!

Ώρα προσέλευσης 18.30

Ώρα έναρξης 20.00.

Πρόγραμμα:

19:02: Dj set

20.00: Κουκλοθίασος Παίγνιος Παραμυθάς (Η τρελή Ροδιά – Οδυσσέα Ελύτη)

21.30: 10 to Go

22.25: City of the Sun (USA)

23.35: Thrax Punks

After party DJs vinyls set

Τιμή εισιτηρίου

Προπώληση: 10€ / Ταμείο 13€

Σημεία Προπώλησης
Λάρισα: Snuff, Στο περίπου, Καφενείο Λάσκα, NevermInd
Τύρναβος: Groupie

*Για την είσοδο του κοινού στις συναυλίες και στις θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

**Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος”.

CITY OF THE SUN
Οι City of the Sun είναι ένα acoustic post rock trio απο την Νέα Υόρκη. Ο ήχος τους έχει επιρροές από post-rock, gypsy jazz, flamenco, and indie rock συντελώντας σε ένα πρωτόγνωρα πολυσυλλεκτικό world-music αποτέλεσμα.
Μετά από αναγκαστική απουσία σχεδόν 2 χρόνων, το συγκρότημα που έχει λατρέψει την Ελλάδα κι έχει λατρευτεί όσο λίγα, επιστρέφουν στη χώρα του ήλιου για να μας μαγέψουν και πάλι με τα μουσικά ηχοχρώματα και τις εκρηκτικές τους live εμφανίσεις.
Σχηματισμένοι το 2011 από τον κιθαρίστα John Pita, οι City of the Sun αποτελούνται επίσης από τον Avi Snow (κιθάρα) και τον Zach Para (κρουστά). Έχοντας αναπτυχθεί μουσικά και καλλιτεχνικά ως μουσικοί δρόμου στην γενέτειρά τους, Νέα Υόρκη, έλαβαν για πρώτη φορά αναγνώριση και προσοχή από ένα μεγαλύτερο κοινό, παίζοντας σε ένα TED conference του 2013.
Από τότε, οι City of the Sun εμφανίστηκαν ως headliners και πραγματοποίησαν sold-out shows σε σημαντικά venues της Νέας Υόρκης όπως το Gramercy Theater και το Brooklyn Bowl, έπαιξαν σε μουσικά festivals – ορόσημα όπως τα SXSW, Firefly, CMJ και το festival του CBGB’s μεταξύ άλλων.
Εμφανίστηκαν ως support των Thievery Corporation, Charles Bradley και Gregg Allman, ενώ έχουν μακροχρόνια συνεργασία με την πλατφόρμα της Sofar Sounds και τις Godin Guitars, τις οποίες και χρησιμοποιούν.
Το ντοκιμαντέρ “The C Word” που σκηνοθετήθηκε από την Meghan O’Hara με τον Morgan Freeman σε ρόλο αφηγητή, συμπεριλαμβάνει music score σε σύνθεση των John, Avi και Zach.
Το 2016 οι City of the Sun κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο LP τους “To the Sun and All the Cities in Between”, φτάνοντας στη θέση #12 του Billboard Jazz Albums chart. Το single “Everything” έφτασε στη θέση #2 του US Viral 50 chart του Spotify και στη θέση #5 του Global Viral Chart της ίδιας πλατφόρμας, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια αναπαραγωγές μέχρι σήμερα.

THRAX PUNKS
Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια…
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ?
Οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη “Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια” να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους.
Οι τρεις Θρακιώτες έρχονται με βακχικό αέρα (μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στην Επίδαυρο) με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους! Παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι καθώς αναμειγνύουν τις μεγάλες τους αγάπες, την παράδοση με τον σκληρό ήχο.
Και αστίλα και χωριατίλα και κουλτούρα και σεπουλτούρα!

10 TO GO
Οι 10 To Go είναι μια τετραμελής μπάντα απο την Λάρισα που δραστηριοποιείται στην πανκ ροκ σκηνή της χώρας από το 2011. Με 2 άλμπουμ στο ενεργητικό τους και με πάρα πολλά λαιβ εντός κι εκτός συνόρων. Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως Propagandhi, A Wilhelm Scream, The Toasters καθώς και με αμέτρητες άλλες μπάντες, έρχονται μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω της covid 19 κατάστασης και λίγο πριν τη κυκλοφορία του καινούργιου τους e. p., για ένα λαιβ κάτω από το πλάτανο που τους είχε φιλοξενήσει και 10 χρόνια πριν στα πρώτα τους βήματα..
Με πολύ καινούριο υλικό στις αποσκευές τους και μετά από μήνες κλεισμένοι σε ένα στούντιο ήρθε η ώρα να ανέβουν στη σκηνή ξανά… Το πανκ το καμπίσιο το σωστό

ΚΟΥΚΛΟΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑ
Ο κουκλοθίασος Παίγνιος Παραμυθάς θα παρουσιάσει τη διαδραστική κουκλοπαράσταση: Πέστε μας, είναι η Τρελή Ροδια; Σε ένα ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη.
Κουκλοπαίζουμε, και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα, “σύνθημα αγάπης” στο δάσος, σ’ ολόκληρη τη φύσης τώρα… που το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ