ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΖΩΩΝ

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής με αφορμή τη δηλητηρίαση 2 σκύλων

Ο Δήμος Τυρνάβου διαχρονικά έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα φροντίδας και υπεράσπισης των ζώων. Δυστυχώς, την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 άγνωστοι προέβησαν σε μία αποκρουστική, ποινικά κολάσιμη και απολύτως καταδικαστέα πράξη, καθόσον δηλητηρίασαν με φόλες δύο αδέσποτους σκύλους στο κέντρο του Τυρνάβου.

Αποτέλεσμα της νοσηρής αυτής πράξης ήταν ο θάνατος του ενός ζώου, ενώ το δεύτερο νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση και πλέον περιθάλπεται.

Η αντίδραση του Δήμου στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια ήταν απόλυτη και ακαριαία. Προβήκαμε άμεσα στην υποβολή  μήνυσης κατά αγνώστων στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου για τα αδικήματα της θανάτωσης ζώου (ζωοκτονίας)  και του βασανισμού ζώου μέσω της ιδιαίτερης περίπτωσης της δηλητηρίασης.

Ευελπιστούμε στην ανακάλυψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, ώστε να καταστεί σαφές πως τέτοιες αποκρουστικές πράξεις δεν γίνονται ανεκτές από την τοπική κοινωνία του Δήμου Τυρνάβου.

Καλούμε προς τούτο οποιονδήποτε δημότη γνωρίζει άτι σχετικά με την ανωτέρω πράξη, να ενημερώσει τις Αρχές.

Η συντριπτική πλειοψηφία, άλλωστε, των συνδημοτών μας επιδεικνύει καθημερινά υψηλό αίσθημα φιλοζωίας, ώστε Δήμος, πολίτες και συνεργαζόμενες οργανώσεις και φορείς να εργαζόμαστε καθημερινά προς την επίλυση ζητημάτων σχετικά με τα αδέσποτα στον Δήμο Τυρνάβου.

Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά παρόμοια θλιβερά φαινόμενα στον Δήμο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ