ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ ΖΗΤΑ Η ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Με επιστολή στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία ανέδειξε το θέμα του εισιτηρίου στον Όλυμπο, καταθέτοντας ήδη ερώτηση στη Βουλή, ζητά διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, των βουλευτών του νομού και των τοπικών φορέων.

Ειδικότερα, η Λαρισαία βουλευτής, επισημαίνει:

«Απέστειλα επιστολή στον κ Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ζητώντας την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, των βουλευτών του νομού και όλων των φορέων, για το θέμα του εισιτηρίου στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ΚΥΑ που διέρρευσε και βρίσκεται ήδη σε στάδιο υπογραφής, ρυθμίζονται με κάθε λεπτομέρεια τα ζητήματα γύρω από την θέσπιση εισιτηρίου για επισκέπτες αλλά και μόνιμους κατοίκους του Ολύμπου.

Οι «διευκρινίσεις»,  που έδωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ με ανακοίνωσή του για το θέμα, αντί να μας καθησυχάσει, μας ανησύχησε ακόμη περισσότερο, καθώς ρητά χαρακτηρίζει την καθιέρωση εισιτηρίου, «χρήσιμο εργαλείο προστασίας των οικοσυστημάτων», «βέλτιστη διεθνή πρακτική»,  ενώ παρατίθεται ως παράδειγμα η περίπτωση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Παράλληλα διαβούλευση για το θέμα δεν έχει γίνει και οι τοπικοί φορείς έχουν παντελή άγνοια.

Η Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, δεν έχει πάρει επίσημα θέση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο ΟΦΥΠΕΚΑ της πέταξε το «γάντι» , τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση είναι στην ευχέρεια των αρμόδιων υπουργείων και της πολιτικής ηγεσίας»

Κατόπιν αυτών κι επειδή , όπως αποκαλύφθηκε το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών των αρμοδίων υπουργών , είναι η ώρα η τοπική κοινωνία να μιλήσει δυνατά, να εκφράσει τη βούλησή της και να θέσει τις «κόκκινες γραμμές» της. 

Ο Όλυμπος είναι εθνικός πλούτος και δημόσιο αγαθό, που δεν ιδιωτικοποιείται, ούτε ξεπουλιέται και αυτό θα πρέπει να το συνυπογράψουμε όλοι»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ