ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας αλλά και στα Γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, οι ορκωμοσίες και οι αναλήψεις υπηρεσιών των τριάντα έξι (36) νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών διαφόρων κλάδων /ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διορίστηκαν δεκαεννέα εκπαιδευτικοί (19), εκ των οποίων είναι: οι δώδεκα (12) ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, οι έξι (6) ΠΕ91.01 Θεατρικών Σπουδών και ένας εκπαιδευτικός ΠE91.02 Δραματικής Τέχνης.

Επίσης, ορκίστηκαν και δεκαεπτά (17) εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διορίστηκαν σε άλλες Διευθύνσεις της χώρας, αλλά για ειδικούς λόγους δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ορκωμοσία της οικείας Δ/νσης Εκπαίδευσης, εκ των οποίων είναι οι δέκα (10) ΠΕ 70 Δάσκαλοι, οι έξι (6) ΠΕ60 Νηπιαγωγοί και ένας (1) εκπαιδευτικός ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης.

Η Διευθύντρια της α/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Αικατερίνη Καραγιώργου καλωσόρισε τους νεοδιοριζόμενους με τον ακόλουθο χαιρετισμό:

“Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,

Σας καλωσορίζω -με συγκίνηση- όλους και όλες στη σημερινή ορκωμοσία μια ημέρα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας για μια καλύτερη εκπαίδευση. Ειδικότερα, τους εκπαιδευτικούς που διορίζονται στη Δ/νση μας, μέλη της οποία θα γίνεται σήμερα με την ορκωμοσία σας που θα λάβει χώρα εντός ολίγου, τους καλωσορίζω τόσο εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας της ΠΕ Λάρισας όσο και προσωπικά ως Προσωρινή Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Καλωσορίζω, επίσης, στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όλους τους εκπαιδευτικούς, που διορίζονται, σε διευθύνσεις ανά την Ελλάδα, και οι οποίοι σήμερα για ειδικούς λόγους θα συμμετάσχουν στη τελετή ορκωμοσίας της Δ/νσης μας

Είμαι ευτυχής που σήμερα καλούμαι να προβώ στην ορκωμοσία νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Γενική αγωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά τις επιδράσεις που δέχθηκε η εκπαίδευση ποικιλότροπα και εις βάθος από την άρση των μόνιμων διορισμών στην τυπική εκπαίδευση και αφού προηγήθηκε πέρυσι ο διορισμός εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, φέτος, έχουμε 11700 μόνιμους διορισμούς σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Αγωγής, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά το δημόσιο σχολείο με εκπαιδευτικό προσωπικό, στηρίζοντας τη μαθησιακή διαδικασία, και παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς σταθερότητα, προοπτική και δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης. Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος χαιρετίζει την εκπαιδευτική αυτή πολιτική και ευελπιστεί σε περαιτέρω αύξηση των διορισμών στο μέλλον.

Ως νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί -είμαι βέβαιη- ότι όχι μόνο δύνασθε να ανταποκριθείτε στο διττό ρόλο του εκπαιδευτικού: «να διδάξει και να διαπαιδαγωγεί» αλλά κυρίως να προλαμβάνει και να οδηγεί τις εξελίξεις στον τομέα της παιδείας.

Σας εύχομαι καλή αρχή, καλή δύναμη, καλή νέα σχολική χρονιά σε όλους. Συγχαρητήρια και καλή σας σταδιοδρομία!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ