ΤΟ 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Νατάσα Μποφίλιου και Γλυκερία στις εκδηλώσεις της Λάρισας στις 10 και 11 Σεπτέμβρη

Συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις του 47ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή σε όλη τη Θεσσαλία μέσα στον Σεπτέμβριο, παραχώρησαν σήμερα στη Λάρισα ο ο Παναγιώτης Κοδέλας γραμματέας του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ και  η Ζωή Τσαβαλιά μέλος του Τομεακού Συμβούλιου ΤΕΙ –ΑΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ

ΟΠως ανέφεραν το 47ο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε μια σειρά πόλεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας μέσα από προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε κωμοπόλεις και χωριά που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη Θεσσαλία.

“Το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ « Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς… Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το Σοσιαλισμό» θέλουμε να αποτελέσει ένα πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ προς της νεολαία της περιοχής μας.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε σε περισσότερους νέους και νέες ότι ο σοσιαλισμός είναι η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, όπου ο άνθρωπος, απελευθερωμένος από τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, θα μπορεί να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του και να προσφέρει στην κοινωνική πρόοδο. Ο αγώνας για τον σοσιαλισμό βάζει στο επίκεντρο την ουσιαστική αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ζωής μας, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Γι αυτό μπορούμε, να δεχτούμε ότι είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο στον 21ο αιώνα να καιγόμαστε σε κάθε πυρκαγιά και να πνιγόμαστε σε κάθε βροχή και η απάντηση να είναι «τι να κάνουμε, υπάρχει κλιματική αλλαγή», λες και βρισκόμαστε στον Μεσαίωνα. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες όλα αυτά να αντιμετωπιστούν με πολύ καλύτερους όρους, αλλά μπαίνει εμπόδιο το κριτήριο του κέρδους. Αυτό πρέπει να αγωνιστούμε να βγει από τη μέση.

Σε αυτόν τον αγώνα έχει θέση ο καθένας. Αυτόν τον αγώνα αξίζει να τολμήσουν, κατά τη γνώμη μας, οι χιλιάδες νέοι και νέες που καλούμε να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, για να προχωρήσει μπροστά η ζωή…

Αυτή η προοπτική αποτελεί τη μοναδική απάντηση στις προκλήσεις της εποχής και σε όλα όσα ταλανίζουν τη σκέψη της νέας γενιάς, που βλέπει τα όνειρά της να γκρεμίζονται στο πλαίσιο αυτού του συστήματος.

Σε αυτόν τον αγώνα, άλλωστε, τα μέλη της ΚΝΕ πρωτοστατούμε, όπως το αποδείξαμε το προηγούμενο διάστημα και εν μέσω πανδημίας, ανάβοντας το «φιτίλι» του αγώνα, καλλιεργώντας την «οργανωμένη απειθαρχία», βοηθώντας να ανεβαίνει το μαχητικό – διεκδικητικό φρόνημα λαού και νεολαίας. Είμαστε περήφανοι που δεν σταματήσαμε στιγμή να είμαστε μπροστά σε κάθε αγώνα της νεολαίας: Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μέχρι την εναντίωση στην πανεπιστημιακή αστυνομία, και από τις διεκδικήσεις των σπουδαστών των ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ μέχρι τον αγώνα που ήδη ξεκίνησε, και θα συνεχιστεί, για να μην εφαρμοστεί ο νέος σκοταδιστικός νόμος για το σχολείο.

Γι’ αυτό, στο Φεστιβάλ καλούμε κάθε νέο και νέα που πήρε μέρος στους αγώνες που δώσαμε μαζί το προηγούμενο διάστημα, να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις των φεστιβάλ μας σε κάθε  πόλη”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις του 47ου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας από τον covid -19 και θα περιλαμβάνουν:

Στη Λάρισα 10 και 11 Σεπτέμβρη στη Κοίτη Πηνειού. Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτέμβρη από την σ. Θεανό Καπέτη μέλος του ΠΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει την 1η μέρα η συναυλία με την Νατάσα Μποφίλιου, ενώ την 2η μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Γλυκερία.

Στα Τρίκαλα στις 3 Σεπτέμβρη στο Μύλο Ματσόπουλου. Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από την σ. Γαβαλά Μαρία μέλος της Κ.Ε. και γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλία του ΚΚΕ.Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και μουσικοθεατρικό σκέτς με τίτλο «Ρωγμές» σε σκηνοθεσία της Γωγώς Κατσανάκου.

Στην Καρδίτσα στις 10 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Λουμάκη ( Πρώην στρατόπεδο). Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον σ. Κώστα Παπαδάκη μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Στο Βόλο στις 17 και 18 Σεπτέμβρη στο δημοτικό θέατρο Ν. Ιωνίας. Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτέμβρη από τον σ. Δημήτρη Αρβανιτάκη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει την 1η μέρα ξεχωρίζει το Stand up  με τον Κώστα Μαλιάτση Σάλα, ενώ την 2η μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους: Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη,  Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο.

Τέλος, σε όλες τις εκδηλώσεις των φεστιβάλ θα υπάρχουν συναυλίες από τοπικά σχήματα, συζητήσεις, εκθέσεις, στέκια καθώς και βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ