ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ “ΤΡΕΧΕΙ” Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Μια ενδιαφέρουσα και μέχρι στιγμής αποτελεσματική δράση υιοθεσίας σκύλων που κυκλοφορούν αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου υλοποιεί ο δήμος με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανδρέα Ξηρομερήσιου και σε άψογη συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις του νομού αλλά και το Α.Τ. Τυρνάβου που συνδράμει την όλη προσπάθεια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο paidis.com ο κ. Ξηρομερήσιος τα σκυλιά εντοπίζονται, περισυλλέγονται, αποπαρασιτώνονται, στειρώνονται, εμβολιάζονται και τσιπάρονται με πρωτοβουλία του δήμου και στη συνέχεια μέσω των φιλοζωικών οργανώσεων αναζητούνται ανάδοχες οικογένειες που τα υιοθετούν.

Μάλιστα τους τελευταίους μήνες γίνονται τουλάχιστον 2 υιοθεσίες την εβδομάδα και στόχος είναι να συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα ώστε όλα τα αδέσποτα να βρουν μία οικογένεια. Κάποια από τα αδέσποτα που υιοθετήθηκαν στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται δείχνουν να απολαμβάνουν το νέο τους περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα ο δήμος Τυρνάβου θα αποκτήσει τη δική του κλινική ζώων ώστε να μπορεί να περιθάλπει και να στειρώνει όλα τα αδέσποτα της περιοχής σε συνεργασία με τοπικό κτηνίατρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ