ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΗΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ – ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου, στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, γύρω στις 4 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού Κοκκίνη και του οικοδομικού συνεταιρισμός ιατρών. Οι κάτοικοι των οικισμών αυτών κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Μαρμάρι. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

«Τεράστια είναι η φωτιά αυτή την ώρα μέσα στον οικισμό Κοκκίνη τον οποίο και εκκενώσαμε όπως και το Φυγιά», δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στο evima.gr

“Η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη και ότι έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. “Είναι μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Έχει δύο κρίσιμα σημεία. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση” πρόσθεσε.

Ενημέρωση Πυροσβεστικής για τη φωτιά στα Βίλια Αττικής και στην περιοχή Φηγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 Α/Φ και 2 Ε/Π.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

enikos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com