ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Α.Ρ. ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Κ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΥΛΛΑΚΟΥ

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Λάρισας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ιστορικού στελέχους της Κομμουνιστικής Αριστεράς Αντώνη Σκυλλάκο, που έφυγε από τη ζωή στα 72 του  χρόνια, μετά από περιπέτεια ετών με τη υγεία του.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1949 και σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λαρισαίων φοιτητών. Προερχόταν  από πολιτική οικογένεια. Ο πατέρας του, Ηλίας, διετέλεσε βουλευτής το 1952 με την ΕΠΕΚ, το 1956 με τη Δημοκρατική Ένωση και το 1958 συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ. Η μητέρα του είχε διατελέσει επανειλημμένα δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας.

Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ για πολλά έτη, αναζητώντας από το μετερίζι του, τους δρόμους μιας σύγχρονης επαναστατικής πολιτικής με κομμουνιστική στρατηγική. Το ήθος και η αυταπάρνησή του πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για όλους τους αγωνιστές/στριες της επαναστατικής Αριστεράς σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ