ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ – ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2021 εισαγωγής στα πανεπιστήμια, χωρίς, πάντως, να αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί την Παρασκευή. Την είδηση έκανε γνωστή ο ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Η αύξηση του ποσοστού των υποψηφίων στις κλίμακες των υψηλών βαθμολογιών (σ.σ.: το οξύμωρο είναι ότι παρέμειναν τα υψηλά ποσοστά στις χαμηλές βαθμολογίες) σε συνδυασμό με την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανεβάζει μέσα σε μόλις ένα χρόνο το επίπεδο των βάσεων, θυμίζοντας παλαιότερες χρονιές.

Οι απώλειες της προηγούμενης χρονιάς που έπληξαν δημοφιλείς και διαχρονικά περιζήτητες σχολές στα μηχανογραφικά των υποψηφίων ρίχνοντας τις βάσεις τους ακόμα και κάτω από το κατώφλι των 18.000 μορίων, φαίνεται ότι αποκαθίστανται φέτος, τουλάχιστον εν μέρει σε κάποιες περιπτώσεις.

Η Ιατρική Αθηνών δεν επιστρέφει στις εποχές της δυσθεώρητης βάσης των 19.000 μορίων, όμως εκτιμάται ότι θα κερδίσει πάνω από 600 μόρια, ανακάμπτοντας από την περσινή κατρακύλα. Οι πολύ καλές επιδόσεις στο 3ο επιστημονικό πεδίο ανεβάζουν σχεδόν όλες τις Ιατρικές πάνω από το κατώφλι των 18.000 μορίων, οι Πολυτεχνικές σχολές κερδίζουν κάποια από τα «χαμένα» των προηγούμενων ετών με πιο συγκρατημένη άνοδο, οι Νομικές σταθερά δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα της μεταβολής των βάσεων το πολύ κατά 200 μόρια και οι οικονομικές σχολές, αποκλειστικά στα κεντρικά iδρύματα, συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων χρόνων, ανεβάζοντας κι άλλo τη βάση εισαγωγής.

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ