ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ VOUCHER ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ

Σε μία καταγγελία σε βάρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Τυρνάβου (ΚΕΔΗΤ) για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις θέσεις με voucher στον βρεφονηπιακό σταθμό που λειτουργεί στον Τύρναβο προχώρησε σήμερα μητέρα που αν και δεν άνοιξε ακόμη η πλατφόρμα για την ενεργοποίηση του voucher ενημερώθηκε ότι οι θέσεις στον βρεφονηπιακό σταθμό είχαν καλυφθεί.

Η μητέρα (τα στοιχεία της στη διάθεση του paidiscom) στην επιστολή της αναφέρει:

“Θα ήθελα να αναφέρω την Κ.Ε.ΔΗ.Τυρνάβου για την απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί σχετικά με τις εγγραφές στο βρεφονηπιακό σταθμό μέσω voucher. Συγκεκριμένα, ενώ η επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ αναφέρει πως οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 24/08, οι θέσεις για τον βρεφονηπιακό σταθμό του Τυρνάβου είχαν καλυφθεί ήδη από την προηγουμένη.

“Μπορεί οι εγγραφές να αρχίζουν σήμερα στο σύστημα, τα voucher, όμως, τα δεχόμασταν από χθες” μου απάντησε η υπεύθυνη, όταν στις 8 το πρωί επικοινώνησα για να προλάβω θέση.

Και γιατί δεν ανακοινώθηκε κάπου αυτή η δυνατότητα για να μπορέσουμε όλοι να διεκδικήσουμε μια θέση;

Κάθε χρόνο πολλά βρέφη μένουν εκτός λόγω του περιορισμένου αριθμού βρεφών που γίνονται δεκτά (ιδίως τώρα με την πανδημία που έχει περιορίσει ακόμη περισσότερο τα πράγματα).

Είναι καιρός να σταματήσει πια αυτή η τακτική και να βρεθεί μια λύση. Ας φτιαχτεί επιτέλους και ο δεύτερος σταθμός που τόσα ακούμε, αλλά εντέλει δεν τα βλέπουμε ή ας υπάρξουν κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνεται η επιλογή. Δε γίνεται να παίζουμε κυνηγητό κάθε χρόνο για το ποιος θα φτάσει πρώτος έξω από το γραφείο της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. …

Μια απογοητευμένη μαμά και πολίτης του Τυρνάβου”.

Σοβαρή η καταγγελία και αν μη τί άλλο απαιτούνται άμεσες απαντήσεις για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ