ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΣΥ – ΕΚΑΒ – ΕΟΔΥ

H αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και οι αναστολές καθηκόντων υγειονομικών θέτει σε συναγερμό το αρμόδιο υπουργείο που με κατεπείγουσα οδηγία προς όλες τις δομές Υγείας ανακαλεί από την 1η Σεπτεμβρίου όλες οι άδειες των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι από 1.9.2021 και μέχρι νεωτέρας, οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους.

Σύμφωνα με το ethnos.gr η αναστολή των κανονικών αδειών έγινε (και) επειδή έχει παρατηρηθεί πως ορισμένοι εργαζόμενοι που δεν ήθελαν να μπουν σε αναστολή εργασίας λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είχαν δηλώσει κανονική άδεια.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν λόγω των αναστολών από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρός της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αντέδρασε άμεσα αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης κάλυψης των κενών των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων. Τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και οι ασθενείς με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ