ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ…

ΓΡΑΦΕΙ Η Σταυρούλα Δάσιου – Πατσίκα ιδιοκτήτρια των εκπαιδευτικών Κέντρων, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης “Ορίζοντες” και των ΚΔΑΠ σε Τύρναβο και Αργυροπούλι

Ξεκινήσαμε την πορεία μας 26 χρόνια πριν και με την πάροδο του χρόνου πιστεύουμε πως έχουμε κάνει αρκετά θετικά βήματα στον τομέα της εκπαίδευσης. Όλα αυτά τα χρόνια μοναδικός μας στόχος είναι η καθολική εκπαίδευση των παιδιών από μικρή ηλικία, όχι μόνο στις ξένες γλώσσες αλλά και στην επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της κάθε χώρας.

Ωστόσο οι απαιτήσεις των καιρών μάς έκαναν να εξελιχθούμε άμεσα και να πιστοποιηθούμε για το διδακτικό έργο που προσφέρουμε σαν εκπαιδευτικός φορέας αλλά και για τις παροχές μας. Το 2008, λοιπόν, πιστοποιηθήκαμε και επίσημα από τον αγγλικό φορέα iqms-cert για τα προγράμματα σπουδών και την ποιότητα γνώσεων που προσφέρουμε. Η συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη και πρόοδο στον τομέα της εκπαίδευσης οδήγησε το Μάρτιο του 2008 στην έναρξη της σχολής πληροφορικής σε συνεργασία με τη VELLUM και το πανεπιστήμιο του CAMBRIDGE. Έως και σήμερα οι μαθητές μας και οι ενήλικες μπορούν να δίνουν εξετάσεις και να πιστοποιούνται και στην πληροφορική. Έπειτα το 2009, γίναμε επίσημο εξεταστικό κέντρο του Tie-Exams σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας.

Το 2012 λαμβάνοντας υπόψη τους λιλιπούτειους μαθητές μας οργανώσαμε και λειτουργήσαμε ένα καινοτόμο εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά μικρής ηλικίας 3-8 ετών. Η συνεχής αγωνία μας και προβληματισμός μας ήταν και είναι να παρέχουμε ότι πιο νέο και καινοτόμο στους μαθητές μας, με μοναδικό μας στόχο την ποιότητα της μάθησης. Το 2013, ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής προβήκαμε στην ίδρυση του πρώτου ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ στην περιοχή με το όνομα “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” για να δώσουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια στους νέους με σκοπό την ένταξή τους στην αγορά εργασίας αλλά και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Από το 2014 υλοποιούμε επιδοτούμενα προγράμματα voucher, μοριοδοτούμενα E-Learning προγράμματα, πρόγραμμα Security, πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων, μοριοδοτούμενα προγράμματα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το 2015 γίναμε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και διενεργούμε εξετάσεις για την ορθολογική χρήση γεωργικών φυτοφαρμάκων. Το 2018 ήταν μία χρονιά ορόσημο για εμάς καθώς έπειτα από σκληρή δουλειά και προσπάθεια κριθήκαμε άξιοι μιας σειράς πιστοποιήσεων. Έτσι, τα εκπαιδευτήριά μας έχουν αναπτύξει και εφαρμόζουν Σύστημα Διαχείρισης το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001: 2015. Το 2019 πιστοποιηθήκαμε και στο ISO 27001: 2013 καθώς επίσης και για την  Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Η εδραίωση της συνεργασίας μας με το πανεπιστήμιο Λευκωσίας, δίνει τη δυνατότητα στους νέους της περιοχής να παρακολουθήσουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως.

Το 2020, αποτέλεσε σταθμό για την  πορεία μας στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς λειτουργήσαμε το πρώτο ΚΔΑΠ στο Αργυροπούλι. Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές χώρο δημιουργίας, έκφρασης, εξέλιξης και γνώσης για τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, καταφέραμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ένα πιστοποιημένο, άρτια εξοπλισμένο χώρο.

Το 2021, ένας ακόμη στόχος επιτεύχθηκε, καθώς ξεκίνησε η λειτουργία του 2ου ΚΔΑΠ, “LUCKY STARS” στον Τύρναβο. Το μεγαλύτερο και πληρέστερο ΚΔΑΠ της πόλης μας.

Στα πλαίσια της αναζήτησης πάντα εκπαιδευτικών προγραμμάτων προς όφελος των παιδιών αλλά και την πολύπλευρη και πολυδιάστατη εξέλιξή τους φέραμε πρώτοι στο νομό Θεσσαλίας τη μέθοδο “BRAIN O BRAIN”, που εστιάζει στην ανάπτυξη και των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου με σκοπό την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δυνατοτήτων και των ταλέντων των παιδιών.

Προτεραιότητά μας η γνώση και το μέλλον των παιδιών και σπουδαστών μας. Εμείς φροντίζουμε για τη σωστή επένδυση του χρόνου τους αλλά και των χρημάτων σας. Επιπλέον η επιλογή των καλύτερων πιστοποιημένων καθηγητών και συνεργατών συντελεί στο άμεσο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι καθηγητές του κέντρου μας εκπαιδεύονται διαρκώς ώστε να είναι πάντα ενημερωμένοι για όλες τις νέες εξελίξεις. Παράλληλα έχουν στη διάθεση τους τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά βοηθήματα, βιβλία και εποπτικά μέσα και υποστηρίζονται με τα πλουσιότερα σχολικά προγράμματα.

Η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε μας ωθεί στο να εξελισσόμαστε συνεχώς πετυχαίνοντας συνεργασίες με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και σπουδαστές να παρακολουθήσουν αναγνωρισμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Το πανεπιστήμιο του Michigan και της Λευκωσίας είναι μόνο δύο από αυτά.

Η συνεχής αυτή προσπάθεια και ζήλος δικαιώθηκε και δικαιώνεται, όχι μόνο από τους 2000 μαθητές και σπουδαστές μας που απέκτησαν τις πιστοποιήσεις ανώτατων επιπέδων που επιδίωξαν, αλλά και με τα καθημερινά χαμόγελα ευχαρίστησης και ικανοποίησης από μαθητές, σπουδαστές και γονείς.

Η επίτευξη των στόχων κάθε μαθητή αλλά και η χαρά της επιτυχίας είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ