ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης του κλάδου που καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας 10:00π.μ.– 3:00 μ.μ. και στη συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου

Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ και κατά τόπους κινητοποιήσεις την Πέμπτη 26 Αυγούστου, , καλούμε όλους τους Υγειονομικούς, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Λέμε:

ΝΑΙ στο μαζικό – καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

ΟΧΙ στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον διχασμό των εργαζομένων – ΟΧΙ στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοτών!

Να καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της “ατομικής ευθύνης” για την επιδημία.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων – ένταξη στα ΒΑΕ.

Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Καμιά απόλυση, καμιά στέρηση μισθού ή πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.

Στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υγειονομικών για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.

Είμαστε ήδη αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της επιδημίας – με «εκτίναξη» των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνωμένων – με ολοφάνερες τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, που, για άλλη μια φορά, «προσάρμοσε» τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών ομίλων..

Να θυμίσουμε ότι οι υγειονομικοί, 1 χρόνο πριν την κυκλοφορία του εμβολίου, ριχτήκαμε με αυτοθυσία στη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας δίνοντας ακόμη και τη ζωή μας, χωρίς να υποταχτούμε μπροστά στον κίνδυνο και την έλλειψη ή ακαταλληλότητα μέσων ατομικής προστασίας.

Μπροστά στο άγνωστο, στελεχώσαμε τις κλινικές και ΜΕΘ COVID, σε καθεστώς αναστολής αδειών, ζητώντας μόνο προσλήψεις προσωπικού – κρεβάτια για τους ασθενείς μας – μέτρα & μέσα προστασίας. Γιατροί που εργάζονται υπό καθεστώς υπερεφημέρευσης κι εξαντλητικά ωράρια, νοσηλευτές στους οποίους έχει παγιωθεί η διπλοβάρδια, διοικητικοί και τεχνικοί αποδεκατισμένοι… Αυτές είναι οι δυνάμεις του ΕΣΥ που καλούνται ακόμη και σήμερα, να καλύψουν τις κλινικές (όλων των νοσημάτων), τις ΜΕΘ, τις γενικές εφημερίες, τα κέντρα εμβολιασμού και τα τμήματα covid.

Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να κρύψει τις ευθύνες της για την νέα εξάπλωση της επιδημίας, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Από τη μια, τα εμβόλια και τα φάρμακα, που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της επιδημίας παραμένουν εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών ομίλων και αξιοποιούνται στα πλαίσια των ανταγωνισμών μεταξύ κρατών.

Από την άλλη, η ανάγκη για ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού «αντικαθίσταται» από απειλές για αναστολή εργασίας, δωροεπιταγές των 150€ και bonus στους ιδιώτες υγειονομικούς για κατ’οίκον εμβολιασμό.

Όλα αυτά συντηρούν την καχυποψία και ενισχύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα καλλιεργείται και από διάφορες ομάδες, πολλές από τις οποίες δεν κρύβουν τον ακροδεξιό ή και φασιστικό χαρακτήρα τους.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που για 18 ολόκληρους μήνες– μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για ην υγεία του λαού.

Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων, επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.

Αντί για τη στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, των κλειστών κλινικών και των συγχωνευμένων κλινικών, σχεδιάζουν, αξιοποιώντας και το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων καθώς και λειτουργία όσων δημόσιων μονάδων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η αξιοποίηση της επιδημίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση, επιβεβαιώνουν ότι απέναντι μας έχουμε τα «μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Τους ομίλους που ανυπομονούν να επεκταθούν στους τομείς της Υγείας και Ασφάλισης.

Απέναντι σε αυτούς αλλά και τις κυβερνήσεις και την Ε. Ένωση που τους υπηρετούν, χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των υγειονομικών μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για να μπορέσουμε να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας και να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί έχουμε από την πρώτη στιγμή ταχθεί απερίφραστα υπέρ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού των υγειονομικών και όλου του πληθυσμού.

Στεκόμαστε ενωμένοι, με αλληλεγγύη – δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς, αλλά & στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Καταγγέλλουμε στο σωματείο μας οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης και εξαναγκασμού απ’ όπου κι αν προέρχεται

Να μην κατατεθούν πιστοποιητικά στους προϊστάμενους & στη διοίκηση! Καμιά δουλειά δεν έχουν να ελέγχουν τη νόσηση και τον εμβολιασμό μας. Αυτή η διαδικασία είναι ευθύνη, καθήκον και αρμοδιότητα αποκλειστικά των ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Καλούμε και τους συναδέλφους προϊστάμενους να μην αποδεχτούν να γίνουν ο «ιμάντας» των προωθούμενων διώξεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να αναστείλει τον νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, διαφορετικά αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που θα ανασταλούν η λειτουργία ζωτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ