ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δήλωση του Χρ. Τσιόπα, δημοτικού συμβούλου της Συν Πολιτείας που υποστηρίζει ότι για ελάχιστα έργα θα διεκδικήσει χρήματα ο δήμαρχος

Μόνο 7,5 εκατομμύρια ευρώ θα διεκδικήσει ο Δήμαρχος για έργα που θα γίνουν στο μέλλον. Και δυστυχώς θα είναι τα μόνα για όλη την τετραετία (αν τελικά εγκριθούν κι’ αυτά), γιατί δεν προβλέπεται νέος κύκλος χρηματοδότησης μέχρι το τέλος της θητείας του.

Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος Τυρνάβου μένει μακριά από το δημόσιο ταμείο και δεν θα δούμε έργα, παρά μόνο όσα έρχονται από την δικιά μας περίοδο. Να θυμίσω, πως μόνο για έργα της ΔΕΥΑΤ, εμείς είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω του Φιλόδημου, με προϋπολογισμό μεγαλύτερο  κατά 4 εκατομμύρια από όσα διεκδικεί τώρα όλος ο Δήμος.

Αλλά ας δούμε και το είδος των έργων για τα οποία διεκδικείται χρηματοδότηση. Αν εξαιρέσουμε το έργο αγροτικής οδοποιίας που πάντα έχει ανάγκη ο τόπος, τα υπόλοιπα ανήκουν στην κατηγορία των έργων που προωθεί το κράτος και στην ουσία «σπρώχνει» το Δήμο να τα υλοποιήσει, όπως  για  εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων και για κατασκευή γωνιών ανακύκλωσης. Μέσα βέβαια είναι και οι 620.000 ευρώ που θα δοθούν σε αναπτυξιακή εταιρία, κάτι που μάλλον δείχνει διαμοιρασμό δημόσιου χρήματος παρά κάλυψη ανάγκης εκτέλεσης έργου.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν  στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου. Η συμβολή του σημερινού Δημάρχου φαίνεται ελάχιστη. Για μην χαθεί η τετραετία, χρειάζεται συσσωρευμένη γνώση συνδυασμένη με πολλή, επίμονη και συγκροτημένη  δουλειά. Ο Δήμος δεν διαχειρίζεται με τον αυτόματο πιλότο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ