ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΟΥ: ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΤΟ

H Ανδρονίκη Τσαγκαράκου είναι αρχιτέκτονας, γραφίστρια μα πάνω από όλα δημιουργός. Πνεύμα ανήσυχο, συνεργάτιδα του Θεσσαλικού Θεάτρου, επικοινωνεί, φτιάχνει συνθέσεις και σχεδιάζει κάθε λογής σκηνικά, ενώ κάθε έργο της έχει να πει τη δική του ιστορία.

«Ο Έλβις αγαπά τα ταξίδια, τα ξίδια, τα μπουζούκια και τον έρωτα. Ο Έλβις αγαπά τον έρωτα…Ο Έλβις όταν ερωτεύεται χαμογελά και τα μάγουλά του παίρνουν τη μορφή δύο κύκλων. Φοράει καπέλο με το όνομά του και ροζ πουκάμισο ριγέ. Μοιάζει με σένα που όταν ερωτεύεσαι θυμίζεις κλόουν. Μοιάζει με τα όνειρα μας, τα πολύχρωμα και τα ανεκπλήρωτα», περιγράφει η δημιουργός το έργο της “Ο Έλβις ο ρεμπέτης ο αισθηματίας”, ενώ από ένα ταξίδι της στην Αμοργό προκύπτουν «φάτσες της στιγμής κάτω από τον ήλιο πάνω σε καυτές πέτρες» του νησιού, σε ένα έργο με τίτλο: “τα μάγουλά μου κοκκινίζουν και τα μαλλιά μου ανεμίζουν”!

Με μότο ζωής το «αγάπα τον εαυτό σου» η Ανδρονίκη Τσαγκαράκου μας συστήνεται μιλώντας με πάθος για τις δημιουργίες της, επιλέγοντας να αναδεικνύει την έννοια της ατέλειας, μέσα από ένα νέο εγχείρημα που «γεννήθηκε» την περίοδο της καραντίνας.

«Η έννοια της ατέλειας με απασχόλησε στα έργα μου», αναφέρει μιλώντας στο paidis.com η δημιουργός, επιμένοντας πως «το τέλειο είναι βαρετό», ενώ μέσα από τις δημιουργίες της προβάλλονται οι ατέλειες, αντικειμενικά άσχημα στοιχεία μα απίστευτα αληθινά «ως αναπόσπαστο στοιχείο του “εγώ” μας».

Έργα της φιλοξενήθηκαν σε έκθεση στην Αντίπαρο και σε πρότζεκτ του «Ιππόκαμπου» στη Λάρισα, ενώ τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσει ατομική έκθεση στην Ξάνθη (γιορτές παλιάς πόλης) και θα λάβει μέρος σε ομαδική έκθεση στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως έργα της θα εκτεθούν και στο 3ο LAComicsFestival που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ