ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ: Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ

Ευχαριστήριο  μήνυμα απέστειλε η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα,  Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, προς την οικογένεια του πρώην βουλευτή και ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ,  Αντώνη Σκυλλάκου για την προσφορά στήριξης και Αλληλεγγύης προς τον λαό της Κούβας.

Υπενθυμίζεται, ότι η οικογένεια του Α. Σκυλλακου μετά την είδηση του θανάτου του, ζήτησε από συντρόφους και φίλους, αντί στεφάνων κατά την διάρκεια της πολιτικής κηδείας, να δοθούν τα χρήματα για την στήριξη του νησιού της Επανάστασης, την Κούβα και του λαού της, μέσω του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά το ευχαριστήριο μήνυμα της πρέσβειρας της Κούβας προς την οικογένειά του Αντώνη Σκυλλάκου.

“Αθήνα, 24 Αυγούστου 2021

Προς την οικογένεια

και τους φίλους του συντρόφου Αντώνη Σκυλλάκου

Αγαπητοί σύντροφοι Κική, Ηλία και Χρήστο,

Με βαθιά οδύνη μάθαμε για το θάνατο του σ. Αντώνη Σκυλλάκου. Σας παρακαλώ να δεχθείτε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια για την απώλεια αυτού του μεγάλου ανθρώπου και φίλου της Κούβας.

Ξέρουμε ότι ξεχώριζε για τη συνέπειά του και την αυταπάρνησή του στην υπεράσπιση των θέσεων, στόχων και αξιών του ΚΚΕ και ότι τον θαύμαζαν για τις αξίες του, για την απλότητα, ταπεινότητα και το πνεύμα διακριτικότητας.

Νιώθουμε πολύ συγκινημένοι και ευγνώμονες, μια ευγνωμοσύνη που εκατομμύρια Κουβανοί θα μοιράζονταν μαζί μας, αν ήξεραν ότι αντί στεφανιών στην κηδεία του, η οικογένεια του Αντώνη Σκυλλάκου ζήτησε απ’ όλους να κατατεθούν χρήματα σε λογαριασμό που υπάρχει μέσω του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, σαν δείγμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στο Νησί της Επανάστασης, στην Κούβα και το λαό της, και έδωσαν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε τα άτομα που θέλουν να αποδώσουν τον προσωπικό φόρο τιμής τους στη ζωή και το έργο του Α. Σκυλλάκου όχι με λουλούδια, αλλά βοηθώντας και στηρίζοντας τον αγώνα του λαού της Κούβας.

Στη σελίδα του στο Facebook ο πρόξενός μας έγραψε για το νέο και τη χειρονομία ωραίες φράσεις που κι εμείς συμμεριζόμαστε: «Έλεγε ο Σοφοκλής ότι δεν είναι τίποτα ούτε ο πύργος ούτε το πλοίο αν δεν υπάρχουν μέσα οι πολεμιστές» και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε, Αντώνη Σκυλλάκο, πολεμιστή που δεν εγκατέλειψες ούτε θα εγκαταλείψεις τον πύργο ούτε το πλοίο, σ’ ευχαριστούμε για τη ζωή και το έργο σου, για την υποστήριξή σου στον ηρωικό αγωνιζόμενο λαό της Κούβας».

Ο εθνικός μας ήρωας Χοσέ Μαρτί έλεγε: «Όταν πεθαίνει κανείς στην αγκαλιά της ευγνωμονούσας πατρίδας, ο θάνατος τελειώνει, τα κάγκελα της φυλακής σπάνε, αρχίζει τελικά με το θάνατο η ζωή». Αιώνια δόξα, φίλε Σκυλλάκο, η πατρίδα σου και οι φίλοι σου σ’ ευχαριστούν για τη ζωή και το έργο σου.

Επαναλαμβάνουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και τις αιώνιες ευχαριστίες μας στην οικογένεια γι’ αυτή τη χειρονομία απέναντι στο λαό της Κούβας, ακόμα και μέσα σε τόσο πόνο.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα

Πρέσβης”

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ