Γ. ΣΑΚΟΥΤΣΙΟΣ: ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Η απάντηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Εργων στην ανακοίνωση του δ.σ. της ΣΥΝ Πολιτείας Χρ. Τσιόπα

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο άρθρο του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τσιόπα με τίτλο «Χαμένη τετραετία για τις υποδομές του Δήμου Τυρνάβου».
Η κριτική στα κοινά και δη στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι όχι απλά θεμιτή, αλλά απαραίτητη. Πλην όμως πρέπει να είναι αντικειμενική και δίκαιη. Κάτι που ο κ. Τσιόπας δεν έπραξε. Οφείλω, λοιπόν, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων να δώσω μία απάντηση, παραθέτοντας την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα είναι πως στον Δήμο Τυρνάβου υπό τη Δημαρχία του Γιάννη Κόκουρα συντελούνται τα πιο εκτεταμένα, σημαντικά και χρήσιμα έργα της τελευταίας εικοσαετίας.
Άλλωστε, είναι σαφής η κατεύθυνση που έχει η Δημοτική Αρχή και είναι η διεκδίκηση κάθε διαθέσιμου πόρου, η υλοποίηση κάθε έργου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Ας μην ξεχνάμε πως παραλάβαμε έναν Δήμο με σοβαρότατες ελλείψεις σε υποδομές, ελλείψεις τις οποίες σπεύδουμε να καλύψουμε, με προγραμματισμό, όραμα αλλά και σεβασμό στο δημοτικό χρήμα.

Όσον αφορά τα διεκδικούμενα έργα από το Πρόγραμμα Τρίτσης, πρόκειται για έργα κομβικά τα οποία θα αναβαθμίζουν καθοριστικά τη ζωή των συνδημοτών μας.

Συγκεκριμένα, αναφέρω, έστω περιληπτικά, τις σημαντικότατες προτάσεις που καταθέσαμε:

Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Δημοτικής Ενότητας Τυρνάβου και Δημοτικής Ενότητας Αμπελώνα, με την βελτίωση των υποδομών έντεκα υφιστάμενων αγροτικών οδών συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ.

Πρόγραμμα ολοκληρωμένων δράσεων ηλεκτροκίνησης, ένα κομβικό έργο που περιλαμβάνει την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, σταθμών φόρτισης και όλου του απαραίτητου λοιπού εξοπλισμού, έργο προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ

Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης στο Δήμο Τυρνάβου, με σκοπό τη δημιουργία έξι πολυκέντρων ανακύκλωσης για τη χωριστή διαλογή στην πηγή των πλαστικών, μεταλλικών, γυάλινων και χάρτινων υλικών με ενδεικτική τιμή 300.000 εύρω κάθε Πολυκέντρο Ανακύκλωσης Υλικών.

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Smart Cities, ένα έργο υπολογισμού 786.000 ευρώ με υποέργα και δη Συστήματα και Πλατφόρμες για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το περιβάλλον, Δράσεις και Μέτρα παρακολούθησης, ελέγχου Πρόληψης και έγκαιρης Προειδοποίησης (Κέντρικο Σύστημα Παρακολούθησης Στάθμης Υδάτων, 16 Σταθμοί Μέτρησης Περιβαλλοντικών μεγεθών).

Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) και πρόταση χρηματοδότησης για αντισεισμική προστασία κτιριακών υποδομών του Δήμου Τυρνάβου, πρόγραμμα αξίας πλέον των 85.000 ευρώ που περιλαμβάνει τον πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο κρίσιμων υποδομών του Δήμου μας και ιδίως των σχολείων.

Μελέτες Ωρίμανσης Έργων του Δήμου Τυρνάβου προϋπολογισμού πλέον των 600.000 ευρώ και συγκεκριμένα α) Σύνταξη Τεχνικών μελετών για το Έργο της Νότιας Παράκαμψης Τυρνάβου, β) Σύνταξη τεχνικών μελετών για την Ανάπλαση του Πάρκου Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα και γ) Σύνταξη τεχνικών Μελετών για την ανάπλαση πεζοδρόμου οδού Αγίας Παρασκευής

Ευρύτερα, βέβαια, η Δημοτική Αρχή διεξάγει έναν καθημερινό, τιτάνιο αγώνα για τη συνεχή βελτίωση των υποδομών στην περιοχή μας.

Ενδεικτικά, υπενθυμίζω τη νέα Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου που ήδη δημοπρατήθηκε, την αστική ανάπλαση Τυρνάβου που ήδη ξεκίνησε, ξεκινά άμεσα η αστική οδοποιία στον Δήμο Τυρνάβου, το πολιτιστικό κέντρο του Αμπελώνα δημοπρατήθηκε ήδη, δύο σχολεία αναβαθμίστηκαν ενεργειακά, ενώ άλλα δύο σχολεία εγκρίθηκαν για ενεργειακή αναβάθμιση και άλλα δύο δημοπρατήθηκαν για ενεργειακή αναβάθμιση, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για το αθλητικό κέντρο του Αμπελώνα, υλοποιείται η Αγροτική οδοποιία του Αμπελώνα, δύο νέα γήπεδα στο Αργυροπούλι και στο Δαμάσι, η ανακατασκευή των δύο ήδη υπαρχόντων γηπέδων στο Πολυδύναμο και τέλος αλλά εξόχως σημαντικό οι νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τέλος, να μην ξεχνάμε πως ο καταστροφικός σεισμός στο Δαμάσι προκάλεσε νέες, επιτακτικές ανάγκες τις οποίες άμεσα καλύπτουμε. Κατασκευάστηκε ήδη και παραδίδεται το νέο υπερσύγχρονο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι ενώ πρόκειται να κατασκευαστούν δύο νέα σχολεία στα Δένδρα και Πλατανούλια.

Καθίσταται, λοιπόν, σαφές πόσο ατυχές ήταν το άρθρο του κ. Τσιόπα. Η πραγματικότητα είναι πως κάθε άκρη του Δήμου Τυρνάβου πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες.

Ήδη οι συνδημότες μας βλέπουν θετικές αλλαγές και σύντομα η εικόνα του Δήμου μας θα έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο και οι συνδημότες μας θα απολαμβάνουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Στον Δήμο Τυρνάβου υπό τη Δημαρχία του Γιάννη Κόκουρα, με προγραμματισμό, όραμα και κυρίως ασταμάτητη δουλειά, πραγματοποιούμε εκτεταμένα, σημαντικά και άκρως χρήσιμα έργα, δημιουργώντας τον Τύρναβο της νέας εποχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ