ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα λιγότερα καμένα στρέμματα

Ανέβηκαν οι τόνοι στη (μετά από μήνες) δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, καθώς η εφαρμογή της ΚΥΑ που προϋποθέτει τη συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων αιρετών ή την επίδειξη πιστοποιητικού με το οποίο αποδεικνύεται ότι νόσησαν το τελευταίο εξάμηνο προκάλεσε κόντρες στην αίθουσα.

Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως επιχειρεί διχασμό της κοινωνίας ο επικεφαλής της παράταξης “Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία” Στάθης Ντούρος αποχώρησε από τη συνεδρίαση αρνούμενος να επιδείξει το σχετικό πιστοποιητικό, με τον Περιφερειάρχη να σημειώνει πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές «ωστόσο δεν θα επιτραπεί πολιτική εργαλειοποίηση της πανδημίας».

Σημειώνεται πως όλα τα μέλη μπορούν να μετέχουν στις συνεδριάσεις και διαδικτυακά, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣ Β. Πινακά η συντριπτική πλειοψηφία είναι εμβολιασμένη, σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%.

ΣΤΟ 50% ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Εξάλλου στο θέμα των εμβολιασμών στη δομή του Κουτσόχερου αναφέρθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο διοικητής της δομής Απ. Παπαπαρίσης τονίζοντας πως πάνω από το 50% είναι εμβολιασμένοι, ενώ καθημερινά γίνονται και δειγματοληπτικά ράπιντ τεστς.

ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΜΕΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το έργο όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη μάχη προστασίας από τις πυρκαγιές εξήρε ο Κ. Αγοραστός, κάνοντας γνωστό στο σώμα πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κάηκαν τα λιγότερα στρέμματα (11.370 στρ.) που έχουν καεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.

«Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε και φυσικά παραμένουμε πάντα σε ετοιμότητα», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ