Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΙ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου Υπαλλήλων δήμων του νομού Λάρισας

Το τελευταίο διάστημα ζούμε στους Δήμους την αποθέωση του ιδεολογήματος της «ατομικής ευθύνης». Δεκάδες συνάδελφοι μπαίνουν ή πρόκειται να μπουν σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι Δημοτικές Αρχές χωρίς να χάσουν χρόνο( π.χ. Δήμος Λαρισαίων – Βοήθεια στο σπίτι – ΚΔΑΠΜΕΑ), βάζουν πλάτη να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις, σε  υπηρεσίες, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη φροντίδα των πιο ευάλωτων λαϊκών στρωμάτων, που είναι χρόνια υποστελεχωμένες , είναι απαράδεκτο να γίνονται διαθεσιμότητες με τέτοια ευκολία, δίχως να έχει προηγηθεί ουσιαστική ενημέρωση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών είναι τεράστιες, αφού με τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό» εξαπολύουν ένα νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο εμβολιασμός των εργαζομένων έχει γίνει το άλλοθι για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας που τηρούνταν.

Σκοπό έχουν να μετατρέψουν το εμβόλιο από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών (μείωση «μισθολογικού κόστους», διεύρυνση «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, αποθέωση της ατομικής ευθύνης). Στο όνομα δυσκολιών στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών και μονάδων, εξαιτίας της παραπέρα έλλειψης προσωπικού που θα προκαλούν οι διαθεσιμότητες, ανοίγει ο δρόμος για νέες εκχωρήσεις δημοτικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες εργολάβους.

Λέμε ναι στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων. Λέμε όχι στον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια Κυβέρνησης και Δημάρχων για απολύσεις και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ