ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΝΕΑ ΗΛΙΟΔΩΡΟΥ – ΡΟΥΣΒΕΛΤ

Ολοκληρώθηκε η Ιουστινιανού – Στο τελικό στάδιο τα έργα στην Κολοκοτρώνη – Αλλάζει καθημερινά η εικόνα στο ευρύτερο κέντρο της Λάρισας

Νέα εικόνα διαμορφώνεται στο ευρύτερο κέντρο της Λάρισας με την σταδιακή ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής δρόμων που ήταν σε εξέλιξη, όλο το προηγούμενο διάστημα. Η υλοποίηση των έργων ΣΒΑΚ του Δήμου Λαρισαίων, συνιστούν μια μεγάλη παρέμβαση στο ευρύτερο κέντρο και στην μετεξέλιξη της Λάρισας ως μιας πόλης για τον άνθρωπο και με στόχο τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρου, την προώθηση των ήπιων μορφών μετακίνησης (ποδήλατο, πεζή, Μέσα μαζικής Μεταφοράς) και βεβαίως την απόδοση του δημόσιου χώρου στο πεζό, στους γονείς με παιδιά, στα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ παράλληλα η υλοποίηση του ΣΒΑΚ συμβάλει καθοριστικά στην μείωση των ρύπων.

Ειδικότερα, παραδίδεται τις αμέσως επόμενες ημέρες στην κυκλοφορία το σύνολο του νέου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας στις οδούς Ηλιοδώρου και Ρούσβελτ.

Απομένουν κάποιες τελευταίες εργασίες σήμανσης και φυτεύσεων προκειμένου να παραδοθεί όλος ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Η ανακατασκευή του δρόμου έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Μια ακόμα μεγάλη παρέμβαση στην κατεύθυνσης της πόλης για τον άνθρωπο, με στόχο την αποτροπή της αλόγιστης χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο, την απόδοση του δημόσιου χώρου στον πεζό, στους γονείς με τα παιδιά, στα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Με την εισαγωγή των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων, διαμορφώνουμε στο κέντρο συνθήκες γειτονιάς, κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη, με λιγότερους ρύπους.

Ολοκληρώθηκε  και η Ιουστινιανού

Εντωμεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στην οδό Ιουστινιανού, η οποία επίσης έχει διαμορφωθεί πλέον σε ένα εντυπωσιακό δρομο ήπιας κυκλοφορίας. Πέραν της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης, πάντα βέβαια στο πλαίσιο των στόχων του ΣΒΑΚ (αποτροπή αλόγιστής χρήσης ΙΧ., με την κατάργηση διαμπερούς κυκλοφορίας  και την προώθηση άλλων τρόπων μετακίνησης) διασφαλίζεται ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία της περιοχής.

Το έργο ανακατασκευής της Ιουστινιανού είχε προυπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Στο τελικό στάδιο η ανακατασκευή της Κολοκοτρώνη

Τέλος, συνεχίζονται τα έργα στις οδούς Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη – Κοραή.  Οι εργασίες ανακατασκευής πραγματοποιούνται  στο τελευταίο τμήμα, μεταξύ Μανδηλαρά και Ηπείρου. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, γίνεται με μικρή καθυστέρηση, λόγω προβλημάτων που υπήρξαν με τις μετατοπίσεις δικτύων (αγωγοί ΔΕΥΑΛ, δίκτυα οπτικών ινών κλπ).

Το έργο «Διαμόρφωση Δρόμων ήπιας κυκλοφορίας (Κολοκοτρώνη – Λ. Κατσώνη – Κοραή)», περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 1,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση και του τελευταίου τμήματος της Κολοκοτρώνη, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της ανακατασκευής της οδού Νικηταρά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ