ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τυρνάβου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη μεθαύριο την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, θα συζητηθεί το αίτημα της εταιρείας ΑΒΟ WIND HELLAS Α.Ε. για την εγκατάσταση τριών φωτοβολταϊκών πάρκων στη θέση «Άνω και Κάτω Πλαγιά» Τυρνάβου σε έκταση 1.550 στρεμμάτων (από αγελαδοκτηνοτροφική μονάδα περιμετρικά μέχρι τα όρια της νέας εθνικής οδού Τυρνάβου – Ελασσόνας).

Η εν λόγω έκταση, όπως περιγράφεται στην εισήγηση – καταπέλτη του τμήματος πολεοδομίας του Δήμου Τυρνάβου είναι εξ ολοκλήρου ιδιοκτησία του Δήμου, είναι εντός ζώνης προστασίας – ανάδειξης  χορτολιβαδικών εκτάσεων και απλής γεωργικής γης και επιπρόσθετα παρατηρείται η δίοδος υδατορεμάτων τα οποία χρήζουν προστασίας.

Το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο που καταψήφισε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Η τελική έγκριση δίνεται από τα υπουργεία και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πριν ακριβώς τρεις μήνες συζητήθηκε το ίδιο θέμα με άλλους ενδιαφερόμενους και αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε χορτολιβαδική έκταση 1500 στρεμμάτων στο Δαμάσι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου ξεκάθαρα, είναι αντίθετη με την απελευθέρωση και την παράδοση στους ιδιώτες της παραγωγής και της διανομής ενέργειας από όλες τις πηγές της.

Στηρίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων, της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του δήμου και θα είναι δυναμικά, μπροστά μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ