ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των μαθητών στο Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.
Πιο συγκεκριμένα από 1η έως 10 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο www. katsigrasmuseum.gr και στο πεδίο Ελεύθερο Εργαστήρι οι μαθητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.

Οι καινούργιοι μαθητές θα υποβάλλουν την αίτησή τους με φυσική παρουσία στα γραφεία του Εργαστηρίου από 1η έως 16 Σεπτεμβρίου και ώρες 8:30 – 14:00. Για την αποφυγή συνωστισμού έχει διαμορφωθεί ειδικό πρόγραμμα προσέλευσης ανά σχολική τάξη σε διαφορετικές μέρες για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το site της Πινακοθήκης και στο πεδίο Δράσεις-Νέα-Ανακοινώσεις ή τηλεφωνικά από τη γραμματεία του Εργαστηρίου και στο τηλ. 2410 670496 και ώρες 8:30 έως 14:00.

Για την ένταξη των πρωτοετών μαθητών στα τμήματα θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Λειτουργούν τμήματα:

Ζωγραφικής για παιδιά: με έμφαση στην δημιουργική έκφραση και την αισθητική καλλιέργεια, για εφήβους και ενήλικες: με προτεραιότητα στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω του εθισμού και της άσκησης στην παρατήρηση, την έρευνα, τον πειραματισμό.

Κεραμικής για παιδιά: με στόχο την κατανόηση του όγκου και της πλαστικής ιδιότητας της ύλης και για ενήλικες: με στόχο την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο.

Χαρακτικής για ενήλικες: με έμφαση στις βασικές τεχνικές της χαρακτικής τέχνης, υψιτυπία – βαθυτυπία, σε σύγχρονα αλλά και σε παραδοσιακά υλικά, όπως το λινόλεουμ, το ξύλο κλπ.

Τέλος, συνεχίζεται έως την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων εικαστικών για πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία, στο Ελεύθερο Εργαστήρι της Πινακοθήκης. (πληροφορίες για την προκήρυξη στο www.katsigrasmusum.gr)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ