ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ 1ο ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η περίοδος των εγγραφών στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας ξεκίνησε και θα διαρκέσει, όπως και η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Για την εγγραφή στο σχολείο μας υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά εδώ: https://forms.gle/RVR8SMGEJ1RBRUpt9.

Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών, στο ισόγειο του κτηρίου του 5ου Λυκείου Λάρισας, τηλέφωνο: 2410670950) λειτουργεί εδώ και δύο δεκαετίες στην πόλη μας και απευθύνεται σε ΚΑΘΕ ενήλικο άνω των 18 ετών που δεν ολοκλήρωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά τώρα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει τίτλο ισότιμο με το Απολυτήριο του Γυμνασίου. Στο σχολείο μας μπορεί να φοιτήσει οποιοσδήποτε πολίτης/κάτοικος του ελληνικού κράτους (όπως και μετανάστες, αλλοδαποί, κ.ο.κ.).

Επισημαίνουμε ότι μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο. Η φοίτηση διαρκεί μόνο δυο χρόνια και τα μαθήματα είναι πάντα απόγευμα.

Για οποιοδήποτε θέμα και ερώτηση μπορείτε να επικοινωνείτε συνεχώς μαζί μας μέσω μηνύματος με Messenger στο Facebook
https://www.facebook.com/profile.php?id=100034489892674 Αφού υποβάλετε την αίτηση ηλεκτρονικά, θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας για να κανονιστεί η επίσκεψή σας στο σχολείο.
Εναλλακτικά μπορείτε να εγγραφείτε απ’ ευθείας στο σχολείο τις ώρες 16.45 – 19.30 μ.μ. Θα χρειαστεί να μας προσκομίσετε δύο έγγραφα:

1) Αντίγραφο απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου (ή Βεβαίωση από το Γυμνάσιο για όσους έχουν φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του Γυμνασίου)- όσοι τελείωσαν υποχρεωτική εκπαίδευση στο εξωτερικό, προσκομίζουν τον τίτλο αυτόν ΚΑΙ στην ελληνική μετάφραση

2) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Επομένως, μπορείτε τώρα να κάνετε την αίτησή σας και στο επόμενο διάστημα να φροντίσετε για την απόκτηση των εγγράφων αυτών.

Τι είναι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και σε τι διαφέρει από το Γυμνάσιο:

Οι εκπαιδευόμενοι είναι ενήλικες.

Τα ενδιαφέροντα και οι εμπειρίες τους αποτελούν σημείο αναφοράς του μαθήματος.

Το πρόγραμμα σπουδών δεν είναι παγιωμένο και δεδομένο αλλά ανοιχτό και ευέλικτο.

Πολλά μαθήματα γίνονται έξω από το σχολείο σε χώρους πολιτισμικής αναφοράς (π.χ. μουσεία) ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται με περιγραφικά – ποιοτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους αλλά και τη συνολική τους πορεία.

Η έμφαση δίνεται σε μεταγνωστικές δεξιότητες (μαθαίνω πώς να μαθαίνω) και όχι στην ακαδημαϊκή γνώση.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι εναλλακτικές – καινοτόμες και στηρίζονται στις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Σελίδα σχολείου :http://sdelarisas.blogspot.gr/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ