ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της κατάληψης Ντουγρού

Στις 31/8 ήταν προγραμματισμένη η έλευση της κούκλας Αμαλ (διεθνές προζεκτ βασισμένο στο ταξίδι ενός κοριτσιού από τη Συρία προς την Ευρώπη που πάει για να βρει την οικογένεια της) στην πόλη της Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών και άλλους φορείς. Προφανώς η διοργάνωση ενόχλησε πολλούς συντηρητικούς και ξενοφοβικούς κύκλους της πόλης με πρώτο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη της Ρένας Καραλαριώτου.

Από πλευράς μας σαν Κατάληψη Ντουγρου την ημέρα διεξαγωγής του δρώμενου είχαμε προγραμματισμένη παρέμβαση στον εξωτερικό χώρο του Μύλου ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και των κλειστών συνόρων με πανό και τρικάκια, καταδικάζοντας παράλληλα την στάση του Δήμου Λαρισαίων για την δημιουργία του στρατοπέδου στο Κουτσόχερο.

Ωστόσο κατά την έναρξη του δρώμενου στη γέφυρα του Αλκαζάρ, ενημερωθήκαμε πως 30-40 άτομα με εθνικιστικό θρησκευτικό παραλήρημα βρίσκονται κοντά, και αμέσως μεταβήκαμε στο σημείο. Αυτό που αντικρίσαμε, ήταν να γίνεται επίθεση με πέτρες και αβγά στο πλήθος που συνόδευε την κούκλα όπου η πλειοψηφία ήταν ανήλικα παιδιά. Η αστυνομία δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποτρέψει αυτό που συνέβαινε, μέχρι την στιγμή που σύντροφοι/ισσες και αλληλέγγυος κόσμος κινήθηκε προς το πλήθος φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα πατώντας πάνω στα συνθήματα μίσους των εθνικιστών και θρησκόληπτων σκουπιδαριών, και ερχόμενος σε συμπλοκή με τους φασίστες που πετούσαν πέτρες και αυγά. Κάπου εδώ να σημειωθεί πως αρκετές οικογένειες μεταναστών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο.

Στη συνέχεια και ενώ η κούκλα έφτανε στο Μύλο του Παππά δεύτερη ομάδα φασιστών με επικεφαλής τον πρόεδρο του χουντικού πατριωτικού συνδέσμου προσπάθησε να προσεγγίσει το χώρο αλλά προπηλακίστηκε από το πλήθος και απομονώθηκαν. Παράλληλα έγινε προσπάθεια εισόδου στο χώρο του Μύλου από την πίσω μεριά 10-15 ατόμων που προηγουμένως ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στα παιδιά με πέτρες. Ο κόσμος τους απώθησε για άλλη μια φορά μέχρις ότου εμφανιστούν οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσπάθησαν να συλλάβουν δύο συντρόφους και όπως είναι φυσικό οι περήφανοι Έλληνες λεβέντες βρήκαν ευκαιρία να επιστρέψουν και να λιντσάρουν τους συντρόφους την ώρα που αυτοί ήταν ακινητοποιημένοι από τους μπάτσους.

Τέλος να πούμε πως από την ώρα που συσπειρώθηκε το αντιφασιστικό μπλοκ και καθ’ όλη την διάρκεια, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στη μέση, έχοντας μονίμως τις ασπίδες και τα γκλοπ τους στραμμένα προς το μέρος μας και κάνοντας έτσι ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά σε ποιους κάνουν πλάτες!

Κάποιοι/ες από το ελληνοχριστιανικό συνονθύλευμα είναι δηλωμένοι φασίστες, ενώ άλλοι/ες θίγονται με αυτόν τον ορισμό και αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες. Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, μία βίαιη επίθεση με πέτρες και αυγά απέναντι σε ανήλικα παιδιά λόγω του ότι είναι άλλης χώρας και θρησκείας, είναι ο ορισμός του φασισμού. Είτε λοιπόν θίγονται, είτε όχι με τους ορισμούς αυτούς, οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι και όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να τους δωθεί άλλος χώρος, αλλά θα τους εξαφανίζουμε και από αυτόν που ήδη έχουν διεκδικήσει.

Μέχρι την ημέρα που άνθρωποι κάθε λογής φυλής, χρώματος, πολιτιστικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικών επιθυμιών, θα κυκλοφορούν ελεύθερα από χώρα σε χώρα από πόλη σε πόλη και από γειτονιά σε γειτονιά, χωρίς κανένα ίχνος δισταγμού και φόβου, ο αγώνας μας απέναντι σε κάθε εξουσία θα παίρνει ολοένα και περισσότερο σάρκα και οστά τόσο στο δρόμο όσο και παντού.

Καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, σήμερα Πέμπτη 2/9 στις 19:00 στο Αρχαίο θέατρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ